Vacature Adviseur

Word jij enthousiast van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties? Ligt jouw hart bij de publieke sector en wil je een betekenisvolle bijdrage leveren aan de maatschappij? Ben jij een verbinder van mensen en oplossingen? En maak jij graag deel uit van een groter geheel, een team met een visie en een goede reputatie in het werkveld? Lees dan verder!

Jouw uitdaging

Bij ons ben je de inhoudelijk adviseur als het gaat om informatiemanagement, innovatie en digitalisering in de (semi-)publieke sector. Je leidt zelfstandig verschillende projecten met en bij opdrachtgevers, waarbij je veelvuldig samenwerkt met PBLQ collega’s. Je adviezen zijn van strategisch belang voor onze opdrachtgevers, omdat ze het hoofd moeten bieden aan zaken die nog niet eerder zijn opgelost. Je ziet kansen voor nieuwe opdrachten en bouwt samen met collega’s aan het netwerk van opdrachtgevers binnen de rijksoverheid, lokale overheden en uitvoeringsinstanties. Je bent werkzaam op een van onze actieve domeinen, waaronder de fysieke leefomgeving (incl. omgevingswet en de energietransitie), informatie-uitwisseling in de zorg, digitalisering in de informatiesamenleving of het veiligheidsdomein (waaronder Defensie, Justitie en Politie).

Jouw profiel

Jij bent een adviseur die houdt van een intellectuele uitdaging. Je zet je leiderschap skills, lef en je sociale vaardigheden in om mensen en oplossingen te verbinden en te bewegen. Je bent een stevige en inspirerende gesprekspartner en veranderaar met veel energie en hart voor de publieke sector. Jouw profiel:

 • Een afgeronde universitaire opleiding.
 • 3 tot 10 jaar ervaring in rollen als adviseur, projectleider, programmamanager of beleidsmedewerker.
 • Een relevant netwerk in de (semi-)publieke sector.
 • Enige commerciële ervaring in het verwerven van opdrachten en het adviseren van opdrachtgevers.
 • Inhoudelijke expertise in en visie op de belangrijkste onderwerpen rondom informatiemanagement, digitalisering en innovatie of een specifiek domein.
   

Wij bieden

 • Een uitdagende adviesfunctie in het hart van de publieke sector met een grote maatschappelijke relevantie.
 • Een loopbaan met veel afwisseling en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Werken in een intrinsiek gemotiveerde en sociale organisatie met veel deskundigheid.
 • Onderdeel uitmaken van een gemixt team met een hele goede reputatie in de markt.
 • Ruimte en vrijheid voor jouw expertise, jouw manier van werken en commerciële impact; we kennen geen oplegde standaarden, behalve dat we kritisch én onafhankelijk zijn.
 • Arbeidsvoorwaarden die in lijn zijn met de zwaarte van de functie. Je krijgt een NS Businesscard 1e klasse, een iPhone en een laptop. Ons kantoor is gesitueerd naast Den Haag Centraal Station en in het hart van politiek en bestuurlijk Nederland.

 

Meer weten? 

Neem contact op met Frank van IJzerloo – manager advies – via 06 38 74 93 25 of F.van.IJzerloo@pblq.nl voor inhoudelijke vragen over de vacature. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact zoeken met Eveline Verbree - Medewerker Human Resources- via 070 37 63 609 of via werkenbij@pblq.nl

Kom jij ons team versterken?

Solliciteer direct via ons sollicitatieformulier. We vragen je om een cv en een motivatiebrief te uploaden.

solliciteer direct

PBLQ is hét onafhankelijke adviesbureau voor de publieke sector als het gaat om digitalisering, informatiemanagement en innovaties. Met 100 collega’s adviseren wij publieke organisaties over de invloed en gevolgen van digitalisering op de veranderende samenleving. We verbinden de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector. We hebben een fundamenteel begrip van technologie, de context van de sector en van besluitvorming. Onze kracht ligt al 30 jaar in het stellen van diagnoses en het geven van advies dat onze opdrachtgevers verder helpt. We zijn een informele organisatie met een platte structuur. Onze collega’s herken je aan hun teamspirit en professionaliteit.