Samen de ambitie delen om de overheid te verbeteren

PBLQ-adviseur Peter Castenmiller over het werken bij PBLQ en in de publieke sector

Gepubliceerd op

Vragen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze activiteiten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Peter Castenmiller is al zijn hele carrière werkzaam bij de overheid en heeft geen plannen dit te veranderen. Volgens Peter: “ik heb mij altijd gericht op de publieke sector. Het klinkt misschien overdreven, maar ik heb de ambitie om de overheid beter te laten functioneren. Ik zeg altijd, ik zit nooit in dit vak om er rijk van te worden.” Mooie woorden, waarna ik hem vroeg naar zijn loopbaan als adviseur en onderzoeker, zijn verschillende opdrachten en het werken bij PBLQ.

Wat is jouw achtergrond? 

“Ik heb Politicologie gestudeerd in Amsterdam. Hierna ben ik als onderzoeker gaan werken bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en daarna heb ik lange tijd bij het toenmalige onderzoeksbureau SGBO van de VNG gewerkt. Daarna ben ik altijd bezig gebleven met lokaal bestuur. In 2005 begon ik bij ZENC. ZENC was heel gedreven om de overheid te moderniseren en te vernieuwen. Dat was heel ambitieus, maar ook met een heel enthousiasmerende aanpak waar ik graag in meeging. In 2012 werd ZENC onderdeel van PBLQ. Sindsdien werk ik bij PBLQ.”

Peter Castenmiller en Sui-Ai Chen

Wat voor opdrachten doe jij binnen PBLQ?

“Ik doe heel veel bij gemeenten en heel breed. Laat ik het zo zeggen, ik zit specifiek meer aan de bestuurlijke kant van de overheid. Hoe functioneert een bestuur van een gemeente en hoe kan het bestuur een bijdrage leveren aan een betere overheid? Wat zijn de verantwoordelijkheden van het bestuur? Hoe kunnen zij die invullen? En hoe kan je daadwerkelijk tot een beter functionerende overheid komen?”

“Omdat mijn projecten vooral op de bestuurlijke kant zitten, betekent het dat ik veel onderzoeken doe naar het functioneren van het bestuur, vooral langs de lijn van Rekenkamers. Rekenkamers onderzoeken de effectiviteit en efficiency van gemeentelijk beleid. Wij doen vaak projecten in opdracht van Rekenkamers waarbij je kijkt naar welke ambities een bestuur had, wat daar van terechtgekomen is en wat je daarvan kan leren. Daarnaast doen wij ook andere projecten, waarbij wij onderzoeken hoe een ICT-organisatie wordt aangestuurd of hoe de samenwerking daarvan beter kan.”

Je krijgt altijd nieuwe onverwachte informatie. Het is jouw verantwoordelijkheid om tot nieuwe verbeterde, verrijkte inzichten te komen.

Wat zijn de uitdagingen in jouw werk?

“Elk project heeft zijn bijzondere onderdelen en aspecten. Ook zitten er logistieke uitdagingen bij het werk. Vaak moet je ergens zijn in een bepaalde tijd en dat is als je voor een gemeente werkt soms ver in het land. Vervolgens krijg je met mensen te maken die je voorheen niet kende en verrassende en interessante achtergronden hebben. Daar moet je je op instellen, zodat je op een goede manier het gesprek ingaat. Zodat je datgene hoort wat de bedoeling is en dat de juiste informatie wordt verstrekt. Dat niet alleen. Je moet de informatie verwerken en combineren met andere informatie, zorgen dat het een meerwaarde heeft. Je krijgt altijd nieuwe onverwachte informatie. Het is jouw verantwoordelijkheid om tot nieuwe verbeterde, verrijkte inzichten te komen.”

“Het probleem van een onderzoeker is dat hij elke informatie interessant vindt, maakt niet uit wat het is. Zelfs als je niks vindt kan dat leuk en interessant zijn. In die zin is elk project uitdagend. Kijk, projecten waarbij je slaagt om direct en aantoonbaar verbetering te realiseren zijn het leukst. Dat je meteen ziet wat voor effect het gehad heeft. Daarvan zijn er niet zo veel. Op het bestuurlijke vlak is er vaak tijd nodig om een doorwerking te hebben en dan ben je zelf al weg. Soms krijg je na een jaar teruggekoppeld van een opdrachtgever: “Wij hebben dit en dit met je aanbevelingen gedaan”. Dat is altijd leuk.” 

Hoe is PBLQ voor jou als werkgever?

“Het mooie aan PBLQ is dat ze de ambitie deelt om de overheid beter te laten werken, te vernieuwen en te innoveren. Omdat het zo’n veelzijdige opdrachtenportefeuille betreft, kan je binnen de context van PBLQ ook met veel verschillende methoden, middelen, projecten te maken hebben om inderdaad een bijdrage te leveren aan het functioneren van de overheid. Het is veelzijdig werk, wat niet verveelt en waarvan ik hoop dat het ergens toe leidt.”

Peter Castenmiller  -  Adviseur

Het mooie aan PBLQ is dat ze de ambitie deelt om de overheid beter te laten werken, te vernieuwen en te innoveren.

Hoe is de samenwerking met je collega’s?

“Die is goed. Het is prettig dat je steeds nieuwe ervaringen opdoet en met veel verschillende mensen kan samenwerken met allemaal specifieke achtergronden en expertises, zodat je veel van elkaar kan leren. Het bedrijf biedt de ruimte om in jezelf te investeren, om te leren en om jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je veel vrijheid bij het invullen van je projecten.”

Wat voor persoonlijkheid of competenties hebben PBLQ-adviseurs?

“Nieuwsgierigheid, want je moet openstaan voor vragen als: “wat gebeurt er? Waarom gaat het zoals het gaat? Wat kunnen wij daarvan leren?”. Je moet in staat zijn om dat systematisch te analyseren. Niet alleen nieuwsgierig zijn, maar de informatie die je krijgt goed ordenen, analyseren en door de informatie te combineren een meerwaarde kunnen leveren. Ook niet alleen inhoudelijke vaardigheden hebben. Je wil beweging creëren. Je moet gevoel hebben voor mensen en in staat zijn mensen te motiveren, te leren en te veranderen. Dat is heel belangrijk. Tegelijkertijd geldt dat ook voor jezelf. Je leert van de projecten en je moet ook openstaan hiervoor en bereid zijn om jezelf te blijven ontwikkelen.”


Geschreven door Sui-Ai Chen, Jonge Informatieprofessional bij PBLQ.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze activiteiten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden