Waar zitten onze Jonge Informatieprofessionals? 

Gepubliceerd op

Vragen?

Vragen?

Onze Jonge Informatieprofessionals werken door het hele publieke domein. De opdrachten waarop ze werkzaam zijn, kenmerken zich door een duidelijke i-component. Deze i-component bevond zich 20 jaar geleden, toen het traineeship is ontstaan, vaak in de bedrijfsvoeringshoek en stond vaak voor ICT. Tegenwoordig zien we steeds vaker de verschuiving naar digitaliseringsvraagstukken en staat de i ook steeds meer voor innovatie en andere actuele thema's zoals data en beleid en artificial intelligence.

Voor de Jonge Informatieprofessionals proberen we altijd voor een stijgende lijn in opdrachten te zorgen, waarin ze van project of programmasecretaris doorgroeien naar beleidsadviseur of projectleider. Ze vullen mooie posities in als informatiemanager, projectleider innovatie of adviseur data en ethiek.

Naast partners en opdrachtgevers waar we al jaren lang mee samenwerken, zoals ICTU, de RDW en het Ministerie van Justitie en Veiligheid, mogen we ook nog steeds nieuwe opdrachtgevers verwelkomen. Zo zijn het afgelopen jaar Jonge Informatieprofessionals gestart bij Triade-Vitree, de Raad van State, gemeente Papendrecht, Kennisnet en Studielink.

Samuel en Marieke
Samuel Cárdenas Meijers samen met opdrachtgever én oud-trainee Marieke Schenk

Ook zien we alumni van het traineeprogramma opdrachtgever worden. Kübra Kul en Martijn Remmerswaal zijn nu aan de slag bij oud-trainee Christa de Visser van het UWV, Hedzer Uulders, Maaike Hendriks en Alex van Houtrijve doen een opdracht bij het Noord Hollands Archief, waar alumna Roomyla Choenni programmamanager is. Marieke Schenk, coördinator van het Leer en Expertisepunt Datagedreven werken, heeft al meerdere Jonge Informatieprofessionals ingezet, onlangs rondden Liecke Meutstege en Samuel Cárdenas Meijers hun opdracht daar af. 

We zijn heel blij met zoveel nieuwe en vertrouwde gezichten in ons netwerk!

Neem contact met ons op

Ben je ook benieuwd naar wat een Jonge Informatieprofessional voor jouw organisatie kan betekenen? Lees hier meer over hun opdrachten of neem contact op met Carlijne van den Burg.

Lees hier trainee-ervaringen