Traineeship overheid

Wil jij de complexe wereld van de digitale overheid ontdekken?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

PBLQ biedt een uitdagend en intensief informatiemanagement traineeship aan op het snijvlak van ICT, beleid en uitvoering in het publieke domein. Een leerwerktraject van twee jaar, waarbij je het werken op diverse opdrachten binnen de overheid, en een flinke dosis persoonlijke ontwikkeling combineert met de masteropleiding Public Informationmanagement.

Neem jij de regie over je eigen ontwikkeling? Meld je dan aan voor het traineeship rijksoverheid van PBLQ. Of lees even verder voor meer informatie en krijg inzicht wat je als trainee gaat doen.

traineeship overheid

Waarom een traineeship bij PBLQ?

Ontdek waarom dit overheidstraineeship van PBLQ jou een voorsprong op je carrière biedt:

 • een post initiële master Public Information Management
 • persoonlijke ontwikkeling
 • een goed netwerk binnen het (semi)-publieke domein
 • werkervaring bij verschillende opdrachtgevers in diverse functies
 • begeleiding van een mentor & leren van je medetrainees

Zo biedt het traineeship de beste papieren om na twee jaar een top baan te vinden binnen het (semi)-publieke domein.

  Wie ben jij?

  Je hebt een afgeronde academische master en minimaal twee jaar werkervaring. Je hoeft niet per se een achtergrond in IT te hebben om bij ons te starten, maar we willen wel graag weten waarom jij affiniteit hebt met informatiemanagement en het werken in de publieke sector. De lichtingen die je voorgingen bestaan uit een mengelmoes van opleidingsachtergronden, variërend van juristen, bedrijfskundigen, bestuurskundigen, historici en psychologen.

  Aan de slag bij de overheid: het traineeship van PBLQ geeft je de perfecte voorbereiding.

  Ons doel is om jou zoveel mogelijk te laten groeien, persoonlijk en professioneel. Dit betekent dat jij aan zet bent en dat we van je verwachten dat je binnen het traineeship de regie neemt over je eigen ontwikkeling. De kansen zijn er. Het is aan jou om ze te benutten en het meeste uit je tijd bij ons te halen.

  Digitale overheid in de praktijk: de opdrachten

  Er gaat niets boven zelf doen en ervaren. Als trainee, wij noemen jullie Jonge Informatieprofessionals, ga je vier dagen in de week aan de slag bij (semi)publieke organisaties als de RDW, ICTU, KING, Logius, een grote gemeente of een ministerie. Op deze manier leer je in de praktijk welke aspecten bij informatiemanagement komen kijken.

  Daarnaast willen we je een brede blik bieden. We willen dat je ziet dat informatiemanagement op een ministerie toch net iets anders inhoudt dan bij een shared service centre. We streven naar afwisseling en ervaring, daarom werk je in twee jaar tijd gemiddeld bij drie à vier verschillende opdrachtgevers.

  Wetenschappelijke verdieping: een tweede master

  Vier dagen in de week werk je bij opdrachtgevers binnen de rijksoverheid. De vijfde dag is gereserveerd voor je masteropleiding Public Information ManagementTer verdieping van je praktijkervaring volg je een dag in de week college in huis bij PBLQ, aangevuld met zelfstudie en de uitwerking van papers, studieopdrachten en een afrondende scriptie. 

  Twee jaar leren en werken verder, en dan?

  Twee jaar verder, de Master of Public Information Management op zak, een schat aan werkervaring rijker, en de beschikking over een breed netwerk van PBLQ trainees, adviseurs, alumni en opdrachtgevers in de publieke sector. Veel van onze trainees vinden aansluitend aan hun overheid traineeship een passende baan. Deze komt regelmatig voort uit één van de opdrachten of zij vinden die zelf.

  Het traineeship rijksoverheid van PBLQ biedt de beste papieren om na twee jaar een top baan te vinden binnen het (semi)-publieke domein!

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

  Aanmelden