Wouter de Nie

Jonge Informatieprofessional

Wouter de Nie

Jonge Informatieprofessional

06 54 68 06 51 06 54 68 06 51
Stuur mij een e-mail

Vanaf november 2017 ben ik werkzaam als jonge informatieprofessional bij PBLQ. Mijn interesse ligt bij de digitale implementatie van beleid. De grote invloed van informatietechnologie op de publieke sector maakt dit onderwerp razend interessant. Op dit vlak wil ik dan ook graag een bijdrage leveren. Verandervraagstukken hebben hierbij duidelijk mijn aandacht.

Opleiding

Dankzij mijn studies Wijsbegeerte en Psychologie ben ik in staat om met verschillende brillen naar een probleem te kijken en beleidsvraagstukken vanuit meerdere disciplines te begrijpen en op te lossen. Tijdens mijn studie heb ik me onder andere verdiept in de impact van informatietechnologie op zaken als privacy en eigendom. Dit zijn onderwerpen die ik nog steeds enorm interessant vind. Ik ben iemand die zich graag blijft ontwikkelen en steeds nieuwe dingen wil leren. Daarom volg ik de Master Public Information Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als onderdeel van het Informatiemanagement Traineeship.

Ervaring

Als medewerker van de Belastingdienst zag ik hoe belangrijk het is om het perspectief van de gebruiker én dat van de burger goed mee te laten wegen bij de implementatie van beleid. Dit is een manier van kijken die ik meeneem naar toekomstige opdrachten. 

Mijn kracht ligt bij het samenbrengen van mensen met tegenstrijdige belangen en het slaan van bruggen.

Ook werkte ik 5 jaar voor de VVD Tweede Kamerfractie in Den Haag. Een erg dynamische omgeving waar prioriteiten elkaar snel afwisselen. Hier deed ik veel ervaring op met de beleidsvorming op zeer verschillende beleidsterreinen. Zo hield ik me bijvoorbeeld bezig met onderwijs, wetenschap en economische zaken. Ik zag hoe beleid tot stand komt, welke belangen en processen daarbij een rol spelen en hoe je hier goed op kunt inspelen. In deze periode zette ik me bijvoorbeeld met succes in om beleid rond Open Access hoog op de politieke agenda te krijgen. 

Informatie technologie heeft de toekomst

De invloed van IT wordt steeds groter en nieuw beleid valt of staat vaak met de digitale implementatie hiervan. Ik vind het interessant om te zien hoe de overheid daarmee om gaat en draag hier bijzonder graag aan bij. Vanuit mijn interesse voor de rol van informatie in bestuurlijke vraagstukken heb ik de keus gemaakt om bij PBLQ aan de slag te gaan.  

Generalist met een scherpe blik

Opdrachtgevers kunnen in mij een enthousiaste en proactieve medewerker verwachten. Ik heb een analytische en resultaatgerichte houding en ben in staat om me moeilijke dossiers snel eigen te maken. Ook denk ik graag in oplossingen. Mijn kracht ligt verder bij het samenbrengen van mensen met tegenstrijdige belangen en het slaan van bruggen.