Thomas Koes

Jonge Informatieprofessional

Thomas Koes

Jonge Informatieprofessional

06 14409485 06 14409485
Stuur mij een e-mail

Veranderingen in de IT volgen elkaar in rap tempo op. De ene verandering met nog meer impact dan de ander. Digitalisering leidt ertoe dat wij steeds meer verwikkeld raken met IT. De belangen en weerstand die ontstaan rondom dit aspect maakt dit vakgebied in de publieke sector zo dynamisch en interessant. Om deze reden ben ik vanaf 2019 begonnen als JIP’er bij PBLQ.

Al sinds mijn studie is innovatie een rode draad geweest. Mijn studie Bedrijfskunde wekte mijn interesse om vanuit microperspectief naar innovatie te kijken maar door de jaren heen verschoof deze interesse naar een breder macro-perspectief. De keuze voor een economische master was hierdoor gauw gemaakt. Met IT als een van de grootste drivers van innovatie was het bijna onvermijdelijk dat mijn volgende stap hier een verlengde van zou zijn. En zo geschiedde. Ik kon mijn brede passie voor innovatie inzetten en uitvoeren bij een Milvum, een ‘digital transformation agency’ gericht op applicatieontwikkeling.

Ik was betrokken bij alle stappen van de applicaties, van concept- en ontwikkel- tot test- en implementatiefase. Ik vertolkte hierbij zowel een adviserende als projectleidersrol. Essentieel was de concretisering van het koppelen van de behoefte van de gebruikers met de mogelijkheden die technologie biedt in een realistische digitale oplossing

Ik wil mij verdiepen in de verbetering van innovatieve eigenschappen van een organisatie

Ambitie

Bij PBLQ wil ik me graag richten op maatschappelijke vraagstukken die de overheid momenteel op allerlei vlakken opvullen. Onderwerpen zoals energie & verduurzaming en kunstmatige intelligentie zullen in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Het meest interessant vind ik het samenbrengen van de verschillende belangen die bij deze vraagstukken aanwezig zijn. Ook wil ik me verdiepen in de verbetering van innovatieve eigenschappen van een organisatie. Hierbij kun je denken aan voorwaarden in cultuur en processen, maar bijvoorbeeld ook naar eigenschappen van systemen en applicatie.