Samuel Cárdenas Meijers

Jonge Informatieprofessional

Samuel Cárdenas Meijers

Jonge Informatieprofessional

06 40 92 97 71 06 40 92 97 71
Stuur mij een e-mail

Het tempo waarin de maatschappij digitaliseert is de afgelopen jaren enorm gestegen. Aan de publieke sector is het nu de uitdaging om met deze ontwikkeling mee te gaan waarbij een goede relatie tussen overheid en burger centraal staat. Ik ben sinds oktober 2018 werkzaam bij PBLQ om als Jonge Informatieprofessional hier een bijdrage aan te leveren.

Interesses

Ik kijk ernaar uit om me in te zetten voor thema's die te maken hebben met privacy en wetgeving, het digitaliseren/verbeteren van dienstverlening, informatiebeveiliging en informatiemanagement in relatie tot de Omgevingswet. Ik hecht veel waarde aan het opdoen en delen van kennis, zowel theoretisch als in de praktijk. Vandaar dat ik de combinatie van werken en het volgen van de master Public Information Management (MPIM) perfect vind.

Achtergrond

Tijdens mijn studie Archeologie heb ik onder andere stage gelopen bij de overheid (Erfgoedinspectie - Ministerie OCW) waar mijn interesse voor de publieke sector is ontstaan. In het verdere verloop van mijn studie en na mijn afstuderen merkte ik op dat ik steeds meer bezig was met het thema 'burger versus overheid'. De mogelijke samenwerking tussen overheid en burgers om maatschappelijke vraagstukken op te lossen vind ik hierbij een boeiend thema.

Ik heb affiniteit met het gemeentelijk domein vanwege mijn opgedane ervaring bij de Gemeente Leiden. Hieruit is tevens mijn interesse voor informatiemanagement gegroeid. Bij de afdeling klantcontact ben ik het eerste aanspreekpunt van de gemeente geweest, waar ik ook het digitaliseren van bepaalde processen van dichtbij heb meegemaakt. Daarnaast ben ik actief geweest met het digitaliseren van een archeologische waardenkaart voor de gemeente Leiderdorp bij de afdeling Erfgoed Leiden en Omstreken.

Leergierig en gedreven

Ik ben nieuwsgierig van aard en vind het belangrijk om mezelf steeds te blijven ontwikkelen. Hiernaast heb ik een brede interesse, dat is de reden waarom ik graag verschillende rollen wil vervullen bij de opdrachten die ik uitvoer tijdens het Traineeship. Ik ben analytisch sterk, gestructureerd, klantgericht en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met kunst, fotografie, sport en bezoek ik graag zo nu en dan musea.