Rolinka Boot

Adviseur

Rolinka Boot

Adviseur

06 49 74 68 45 06 49 74 68 45
Stuur mij een e-mail

Online kun je binnen enkele minuten een boek kopen, eten bestellen of een vakantie boeken, waarom kost de jaarlijkse belastingaangifte of het aanvragen van een vergunning dan nog zoveel tijd? We verwachten veel van de diensten waar we dagelijks gebruik van maken, ook van de diensten van de overheid. We willen veilige, betrouwbare, overzichtelijke, snelle en inclusieve digitale dienstverlening, en dat vraagt om intensieve samenwerking en data-uitwisseling tussen overheidsorganisaties én om wetgeving en beleid die dit allemaal mogelijk maken. Dit goed organiseren is one hell of a job, waar ik als adviseur graag een rol in speel.

Taal en logica

Via Biologie, Nederlandse Letterkunde en de boekenwereld ben ik terechtgekomen in de wereld van bestuur en ICT. Hier kan ik mijn liefde voor taal en logica goed met elkaar combineren. Mijn gevoel voor taal is erg nuttig bij het schrijven van overtuigende teksten of bij het doorgronden van complexe overleggen waarin veel verschillende belangen worden vertegenwoordigd. Ook voor goede samenwerking is het belangrijk dat iedereen ‘dezelfde taal spreekt’. Naast taal pas ik ook graag logica toe in mijn werk: puzzelen en oplossen, redeneren en inzicht krijgen. Deze affiniteit met logica, een eigenschap die mijn vader (wiskundige) me heeft meegegeven, helpt me om grip te krijgen op processen en het oplossen van ingewikkelde vraagstukken.

Werken met plezier

In mijn vorige baan bij een literaire boekenuitgeverij bouwde ik duurzame relaties op met auteurs, pers en externe organisaties en begeleidde ik auteurs in de promotie van hun boek. Tact, toewijding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hielpen me dit werk goed te doen. Deze eigenschappen komen mij opnieuw goed van pas als adviseur bij PBLQ. Ik ben omgevingsbewust en zoek graag verbinding op met collega’s. Dit draagt bij aan het doorgronden van mijn opdracht, maar het helpt me ook om snel mijn draai te vinden in een nieuwe omgeving en een prettige werksfeer te creëren.

Bent u benieuwd wat ik voor uw organisatie kan betekenen of wat voor opdrachten er zoal op mijn cv staan? Bel of mail me gerust om eens kennis te maken. Ik hoor graag wat er bij uw organisatie speelt.