Rianne Bennink

Jonge Informatieprofessional

Rianne Bennink

Jonge Informatieprofessional

06 21 70 22 89 06 21 70 22 89
Stuur mij een e-mail

Ik wil graag een brug slaan tussen beleid en IT, omdat ik ervan overtuigd ben dat we dan daadwerkelijk duurzaam kunnen innoveren. Door zowel te begrijpen wat de beleidsdoelen zijn als de mogelijkheden van IT, zorg je ervoor dat je van data tot bruikbare informatie komt.

Ik vind het fijn om de diepte in te duiken, en ik kan mezelf helemaal verliezen in een boek of puzzel. Aan de andere kant heb ik ook een sterke drang om erop uit te trekken.

Boekenwurm met wanderlust

Ik vind het fijn om de diepte in te duiken, en ik kan mezelf helemaal verliezen in een boek of puzzel. Aan de andere kant heb ik ook een sterke drang om erop uit te trekken. Zo vind ik nieuwe omgevingen fascinerend, ik raak hier snel in vertrouwd door mijn nieuwsgierige en open houding. Ik ben ervan overtuigd dat je met een positieve instelling veel kan bereiken, en ik denk in nuances. 

Maatschappij en omgeving

De gebouwde omgeving zie ik zowel als product en als facilitator van de maatschappij. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de digitale omgeving. De keuzes die we maken over de inrichting hiervan zegt iets over ons en zijn daarmee politiek. Deze inrichting beïnvloed vervolgens ons gedrag. 

Achtergrond

In 2013 ben ik  afgestudeerd aan de TU Eindhoven op onderzoek naar informatiemanagement van werelderfgoed in de binnenstad van Edinburgh. De afgelopen jaren heb ik veelal bij non-profit organisaties of voor publieke opdrachtgevers ervaring opgedaan in verschillende rollen en landen. Hierbij heb ik verbanden onderzocht tussen theorie, beleid en lokale werkelijkheid; op basis van informatie uit databases, veldonderzoek en workshops met stakeholders. Vanuit mijn interesse voor de rol van informatie in bestuurlijke vraagstukken heb ik de keus gemaakt om bij PBLQ aan de slag te gaan als informatiemanagement trainee.