Carrièresprong bij PBLQ

Gepubliceerd op

Vragen?

Pieter Rosman

Jonge Informatieprofessional

06 11 65 37 40 06 11 65 37 40
Stuur mij een e-mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

‘Goed in je werk, maar het gevoel dat je meer kan.’ ‘Tevreden collega’s of klanten, maar je eigen ontwikkeling staat op een laag pitje’.

Vragen?

Pieter Rosman

Jonge Informatieprofessional

06 11 65 37 40 06 11 65 37 40
Stuur mij een e-mail

Dergelijke gedachten zorgden er vorig jaar zomer voor dat ik uitkeek naar een andere baan. Hoewel mijn baan in het onderwijs mij goed af ging, zat ik niet helemaal op mijn plek en was ik toe aan een stevige uitdaging. Ik had twee harde voorwaarden voor een volgende baan: een duidelijke link met de publieke sector en een sterke focus op leren en persoonlijke ontwikkeling.

Via een vacaturesite kwam ik op het spoor van PBLQ, en iemand in mijn netwerk bracht mij in contact met een Jonge Informatieprofessional die al een tijdje werkzaam was bij PBLQ. Hij verzekerde mij ervan dat mijn voorwaarden zeker van toepassing waren. Wat mij verder positief opviel aan zijn verhaal was de diverse achtergronden van collega’s binnen het Advanced Traineeship. Dit varieert van bestuurskundigen en economen tot sociologen en geschiedkundigen.

Ik was toe aan een stevige uitdaging en vond die bij PBLQ

Een goede brief met mijn persoonlijke drive om een rol te spelen in het informatiedomein voor de overheid, gaf vervolgens toegang tot de selectieprocedure. Na een capaciteitentest volgde uitnodiging voor een selectiedag. Ondanks gezonde zenuwen heb ik deze dag bij PBLQ zeer positief beleefd. Tijdens een persoonlijk gesprek met twee adviseurs, een speeddate met de directeur en een uitdagende groepscasus was de sfeer goed en was er oprechte aandacht voor mijn verhaal en drijfveren.  

De rest is geschiedenis; inmiddels zijn we met een groep van 16 Jonge Informatieprofessionals een mooi startweekend en een gave studiereis naar Brussel verder. En wekelijks, na vier dagen werken voor diverse opdrachtgevers op ministeries en bij uitvoeringsorganisaties, komen we vrijdag na college op adem bij de vrijdagmiddagborrel in ons stamcafé. 

Nog even terug naar het begin: ‘Meer kunnen en willen ontwikkelen.’ Het eerste kan ik inmiddels met volle energie laten zien bij mijn eerste opdracht bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het tweede doe ik natuurlijk de hele week, en in het bijzonder door de Master Public Information Management op de vrijdagen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden