Pieter Rosman

Jonge Informatieprofessional

Pieter Rosman

Jonge Informatieprofessional

06 11 65 37 40 06 11 65 37 40
Stuur mij een e-mail

Mijn drive is om mij samen met andere mensen in te zetten voor de publieke zaak. Sinds maart 2019 doe ik dit als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ en daarmee help ik meebouwen aan een betrouwbare informatiesamenleving. Daarvoor zet ik met veel plezier mijn analytische blik, sociale inzicht en lerend vermogen in.

Voordat ik bij PBLQ terecht kwam, heb ik na mijn studie Sociale Geografie een periode als docent gewerkt. Daar is mijn interesse in (ICT) veranderingstrajecten in publieke organisaties ontstaan. ICT is onmisbaar in de primaire processen, maar het zijn vooral de mensen die ermee werken, die het succes van een innovatie of nieuw systeem bepalen. En omdat geen enkele organisatie alleen uit maar early adopters bestaat, ligt daar een gigantische uitdaging. Mijn onderwijsvaardigheden zoals het begeleiden van groepsprocessen, synthetiseren van informatie en het zoeken van verbinding bij tegengestelde belangen zet ik als Jonge Informatieprofessional graag in om aan deze uitdaging te werken.

ICT is onmisbaar in de publieke sector, maar het zijn vooral de mensen die ermee werken, die het succes van een innovatie of nieuw systeem bepalen.

Een sterke informatiesamenleving

Met de master Public Information Management via PBLQ maak ik een extra verdiepingsslag, door ICT en beleid als eenheid te bestuderen. Betrouwbare data en goed functionerende digitale systemen zijn mijn inziens namelijk cruciaal in het organiseren van onze samenleving in alle domeinen. Als er obstakels zijn in de informatievoorziening ga ik daarom graag op zoek naar de mismatch tussen systemen en haar gebruikers.

In mijn eerste opdracht heb ik mij ingezet als beleidsmedewerker Omgevingswet bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. In een klein team heb ik daar intensief samengewerkt aan de ontwikkeling en het beheer van een aantal (digitale)producten en diensten met betrekking tot de financiële aspecten van de Omgevingswet. In deze uitdagende programma-omgeving kwamen het geo-domein en informatiemanagement mooi samen.