Pieter Rosman

Jonge Informatieprofessional

Pieter Rosman

Jonge Informatieprofessional

06 11 65 37 40 06 11 65 37 40
Stuur mij een e-mail

Mijn drive is om de overheid zo effectief mogelijk voor de burger te laten werken. Sinds maart 2019 lever ik als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ mijn bijdrage in de publieke sector en daarmee help ik meebouwen aan een betrouwbare informatiesamenleving. Daarvoor zet ik met veel plezier mijn analytische blik, sociale inzicht en lerend vermogen in.

Voordat ik bij PBLQ terecht kwam, heb ik na mijn studie Sociale Geografie een periode als docent gewerkt.  Mijn onderwijsvaardigheden zoals het begeleiden van groepsprocessen, synthetiseren van informatie en het zoeken van verbinding bij tegengestelde belangen zet ik als Jonge Informatieprofessional graag in bij diverse opdrachtgevers.

Als er obstakels zijn in de informatie- voorziening ga ik graag op zoek naar de mismatch tussen systemen en haar gebruikers.

Een sterke informatiesamenleving

Met de master Public Information Management via PBLQ maak ik een extra verdiepingsslag, door ITC en beleid als eenheid te bestuderen. Betrouwbare data en goed functionerende digitale systemen zijn mijn inziens namelijk cruciaal in het organiseren van onze samenleving in alle domeinen. Als er obstakels zijn in de informatievoorziening ga ik daarom graag op zoek naar de mismatch tussen systemen en haar gebruikers.

 

Momenteel voer ik een opdracht uit als beleidsmedewerker Omgevingswet bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Een uitdagende programma-omgeving waar het geo-domein en informatiemanagement mooi samen komen.