Michiel Joosse

Jonge Informatieprofessional

Michiel Joosse

Jonge Informatieprofessional

06 51 72 56 41 06 51 72 56 41
Stuur mij een e-mail

Ik vind het gaaf om bij te dragen aan concrete ICT-toepassingen voor de problemen en uitdagingen van de moderne informatiemaatschappij. Door mijn achtergrond kan ik een brug slaan tussen de (on)mogelijkheden van technologie enerzijds, en de wensen en eisen van gebruikers anderzijds.

Ervaring

Sinds februari 2018 ben ik werkzaam als jonge informatieprofessional bij PBLQ. Voor ik bij PBLQ kwam werken heb ik een masteropleiding Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd, en aansluitend promotieonderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. Ik heb ervaring op het snijvlak van mensen en technologie in de breedste zin van het woord. Van ontwerp en prototyping van gebruikersinterfaces tot de interactie tussen mensen en robots. Mijn interesse gaat uit naar de vraag hoe technologie binnen een bepaalde context mensen kan ondersteunen, en waarom.

In mijn promotieonderzoek bestudeerde ik de interactie tussen mensen en nieuwe technologieën, in het bijzonder sociale robots in de (semi)publieke ruimte. Tijdens dit onderzoek heb ik ervaring opgedaan met verschillende onderzoeksmethoden: van gecontroleerde labonderzoeken tot exploratieve, kwalitatieve veldstudies.

Het gaat om mensen

Ik wil graag een positief verschil maken in het leven van mensen. Door het faciliteren van het succes van andere mensen, of door bij te dragen aan de ontwikkeling van technologie voor mens en maatschappij. In de publieke sector komen technologische (on)mogelijkheden, bestuurlijke processen, maatschappelijke vraagstukken en externe factoren allemaal samen. Daarom lijkt werken in de publieke sector mij uitdagend. De maatschappij is dynamisch, en dankzij ontwikkelingen op het gebied van ICT (en technologie in het algemeen) zal de informatiehuishouding van de overheid altijd in beweging moeten blijven.

Ik wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van technologie voor mens en maatschappij.

Interesse

Ik ben een analytisch persoon die er van houdt om de dingen gedaan te krijgen waar mijn opdrachtgever behoefte aan heeft: van een literatuurstudie tot een complexe data-analyse of volledige onderzoek. Maar net zo lief neem ik mensen mee in de fascinerende wereld van mensen, technologie en de wereld van (over)morgen.