Michelle Nijssen

Jonge Informatieprofessional

Michelle Nijssen

Jonge Informatieprofessional

06 13 13 64 20 06 13 13 64 20
Stuur mij een e-mail

ICT heeft een enorme impact op veranderingen in de maatschappij en ook zeker op veranderingen binnen de overheid. Deze veranderingen an sich zijn interessant, maar vooral de vraag hoe organisaties met deze veranderingen omgaan en hoe informatietechnologie wordt geïmplementeerd in de organisatie. Met deze vraagstukken houd ik me graag bezig. Het leuke van informatiemanagement is daarnaast dat je vraagstukken zowel met een ICT bril, als met een sociale-, beleids-, maatschappelijke-, maar ook (door mijn achtergrond) met een juridische bril kunt bekijken en dat je als je de verschillende invalshoeken combineert, je leuke en interessante inzichten krijgt.

Begin januari 2018 ben ik als jonge informatieprofessional bij PBLQ gestart. Tijdens het Traineeprogramma werk ik 4 dagen in de week bij een opdrachtgever in het publieke domein en 1 dag in de week volg ik de masteropleiding Public Informationmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kennis die ik heb opgedaan kan ik meteen in de praktijk toepassen. Papierwerk is een bron van informatie en vergaderingen een kans voor interactie. Het probleem begrijpen in zijn context is namelijk het begin van een grondige analyse om vervolgens te komen tot de kern van het probleem. Wat is nu echt belangrijk, wat is bijzaak en wie helpen we er uiteindelijk mee. Ik heb een brede interesse en vind het leuk nieuwe dingen te leren. Als analytische en rationele denker doorgrond ik snel lastige vraagstukken en kom snel tot de kern van een probleem. Daarnaast ga ik graag het gesprek aan met mensen om zo (wederzijds) tot nieuwe inzichten te komen.

Michelle Nijssen  -  Jonge Informatieprofessional

Het leuke van informatiemanagement is daarnaast dat je vraagstukken zowel met een ICT bril, als met een sociale-, beleids-, maatschappelijke-, maar ook (door mijn achtergrond) met een juridische bril kunt bekijken en dat je als je de verschillende invalshoeken combineert, je leuke en interessante inzichten krijgt.