Maaike Hendriks

Jonge Informatieprofessional

Maaike Hendriks

Jonge Informatieprofessional

06 23 09 61 20 06 23 09 61 20
Stuur mij een e-mail

Mijn ervaring met complexe projecten op het gebied van Verkeer en Vervoer en Gebiedsontwikkeling in de publieke sector heeft mij geleerd dat een juiste toepassing van informatie cruciaal is om tot functionele oplossingen te komen. Tegelijkertijd weet ik dankzij mijn academische achtergrond in Conflictstudies dat we niet altijd blind moeten vertrouwen op deze informatie.

Waar de toepassing en toegankelijkheid van informatie ons leven makkelijker en efficiënter kunnen maken, zie ik vaak dat er in IT-projecten keuzes worden gemaakt die het eindresultaat niet ten goede komen. Als gevolg daarvan voldoen nieuwe toepassingen vaak niet aan hun belofte.

Ik ben leergierig, nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en haal voldoening uit het structureren van complexe opgaven.

Ik weet dat dit beter kan. Dat we niet alleen het data- en informatiemanagement kunnen verbeteren, maar dat we een stap verder kunnen gaan en informatie toe kunnen passen om organisaties, buurten en steden beter te kunnen laten functioneren. Een gedegen proces, waarbij voldoende oog is voor zowel de technische mogelijkheden, als de wensen van de eindgebruiker, is hierbij doorslaggevend. Als Jonge Informatieprofessional wil ik hier meer over leren en wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om deze processen te verbeteren.

Ik heb me de afgelopen jaren bij verschillende overheidsinstanties en non-profit organisaties ontwikkeld tot een procesgerichte project- en programmamedewerker. Bij PBLQ wil ik me verder ontwikkelen, een flinke dosis technische kennis opdoen en mijn onderzoekende aard en kritische blik richten op programma’s, projecten en onderzoeken op het gebied van informatiemanagement.

Ik ben leergierig, nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en haal voldoening uit het structureren van complexe opgaven. Ik werk daarom het liefst aan multidisciplinaire projecten, programma’s en onderzoeken, waarbij stakeholdermanagement en risicomanagement mijn specifieke interesse hebben.