Linda van der Sluijs

Jonge Informatieprofessional

Linda van der Sluijs

Jonge Informatieprofessional

06 83 77 83 89 06 83 77 83 89
Stuur mij een e-mail

Als onderwijskundige heb ik de nodige ervaring opgedaan in grote (semi-)overheidsorganisaties waaronder het ministerie van OCW en de TU Delft. Daar werd mijn interesse in informatiemanagement in het publieke domein aangewakkerd. En daar wilde ik meer over leren. Sinds maart 2018 werk ik daarom als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ.

Ervaring en interesses

Op dit moment werk ik bij Logius aan de Nederlandse implementatie van de eIDAS-verordening. Het project zit in een spannende fase, want eind september wordt de eIDAS-verordening van kracht en moeten Europese burgers en bedrijven bij alle Nederlandse organisaties in de publieke sector kunnen inloggen met een door Europa erkend nationaal inlogmiddel. Daarnaast werken we aan de Europese erkenning van Nederlandse inlogmiddelen. 

De verbinding leggen tussen beleid, ICT en uitvoering, daarin zit voor mij de uitdaging.

Voor een volgende opdracht gaat mijn voorkeur uit naar een opdracht op het gebied van data science & analytics. De interesse voor cijfers was er eigenlijk altijd al en is nooit verdwenen. Wiskunde en statistiek waren mijn favoriete vakken en bij de TU Delft was ik het aanspreekpunt voor managementinformatie over het afstuderen (en daarnaast de Excel-vraagbaak van de afdeling). En met de groeiende hoeveelheden data wordt de vraag hoe deze data te vertalen naar informatie, en vervolgens om te zetten naar bruikbare kennis, steeds relevanter. Ook de verbinding tussen de analisten, het veld en de beleidsmakers vergt vaak een vertaalslag over en weer. Daar wil ik heel graag meer over leren. Het liefst doe ik dat in het onderwijsdomein, maar ook cybersecurity, GIS en smart cities vind ik razend interessant.

Een rol als projectleider bij de realisatie of implementatie van een nieuw systeem spreekt me ook erg aan. In een soortgelijke rol bij de TU Delft heb ik van dichtbij ervaren dat het bij ICT niet alleen gaat om de techniek, maar vooral ook om de mensen die ermee moeten werken. Die verbinding leggen tussen beleid, ICT en uitvoering, daarin zit voor mij de uitdaging.

En verder

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een hoge mate van zelfsturing. Ik ben nieuwsgierig, kritisch en zorgvuldig, maar ook sociaal en betrokken en ik heb een scherpe analytische blik. Naast mijn werk bij PBLQ ben ik graag op de fiets te vinden. Als het minder mooi weer is ga ik graag naar yoga of kijk ik Spaanse series om mijn Spaans te verbeteren.