Liecke Meutstege

Jonge Informatieprofessional

Liecke Meutstege

Jonge Informatieprofessional

070 376 36 36 070 376 36 36
Stuur mij een e-mail

Mijn liefde voor groei, ontwikkeling en creativiteit liggen ten grondslag aan mijn enthousiasme voor het dynamische werkveld van IT. Door de snel veranderende technieken worden we gedwongen om constant met een frisse blik te kijken naar nieuwe uitdagingen, waarbij we meestal niet kunnen putten uit kennis uit het verleden. Dit vergt een creatieve maar ook kritische blik. Een vraag die mij triggert is: Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de nieuwste technieken maar deze ontwikkelingen tegelijkertijd in goede banen leiden?

Achtergrond

Tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen en in mijn banen daarna, deed ik zijdelings al ervaring op met IT. Zo volgde ik tijdens mijn studie vakken over webdesign en adviseerde ik in mijn functie als Digital Marketing Consultant klanten over slimme manieren om websitedata te gebruiken voor marketingdoeleinden. Er kwam in die tijd steeds meer data van consumenten beschikbaar. Daardoor werd het mogelijk om advertenties in sterke mate te personaliseren. Ik vroeg me daarbij vaak af; waar ligt de grens? Mijn marketingachtergrond heeft mijn interesse in IT en beleid dus gewekt.

Daarnaast vind ik het uitdagend dat het vinden van een oplossing voor complexe IT vraagstukken uitnodigt om verbanden te zien tussen verschillende mogelijkheden. Naast dat hiervoor conceptuele denkkracht en creativiteit nodig is, is het belangrijk om toe te werken naar concrete resultaten. Om deze resultaten te behalen moet er vaak een brug geslagen worden tussen organisaties, burgers en leveranciers om te zorgen dat iedereen elkaar begrijpt. Ik ben in mijn element als ik verbinding kan vinden tussen verschillende partijen.

Opdrachtgevers kunnen in mij dan ook een energieke en positieve medewerker vinden, die zaken vanuit diverse invalshoeken bekijkt. Ik ben vanuit mijn marketingachtergrond gewend om constant vernieuwend te zijn en buiten gebaande paden te treden. Daardoor kan ik dynamiek en originaliteit toevoegen aan het proces, maar kan ik ook samenhang creƫren tussen verschillende oplossingen.

Ik vind het interessant dat verbinding bij IT vraagstukken vaak de sleutel is voor succes

Verbinden

Het verbinden van de burger met de wereld van IT dient maatschappelijk gezien een belangrijk doel; in de toekomst zal namelijk iedere burger hier in toenemende mate mee te maken krijgen, al is het alleen al omdat de overheid vaker gebruik zal maken van IT oplossingen. Goede voorlichting over keuzes en mogelijkheden is dus essentieel. Mijn achtergrond in communicatie en marketing en mijn kennis over het gedrag van consumenten kan ik goed inzetten bij het verbinden van burger en overheid.