Laura Weijenberg

Jonge Informatieprofessional

Laura Weijenberg

Jonge Informatieprofessional

06 20 71 28 25 06 20 71 28 25
Stuur mij een e-mail

De digitale transformatie betreft ons allemaal en zorgt voor grote veranderingen op elk maatschappelijk niveau. Deze wende zorgt voor nieuwe mogelijkheden en meer kansen om de levenskwaliteit te verhogen en processen efficiënter te maken. De technologische ontwikkelingen zorgen tegelijkertijd voor nieuwe uitdagingen en vragen om een nieuw beleid. Juist binnen het publieke domein ontstaan nieuwe vraagstukken, die om oplossingen vragen. Hoe kunnen technologische ontwikkelingen ook maatschappelijke vooruitgang brengen? Hoe kunnen ontwikkelingen geïmplementeerd en gebruikt worden? 

De maatschappelijke aspecten van informatietechnologische vraagstukken fascineren mij. Door mijn langdurige ervaring in het buitenland ben ik mij ervan bewust dat de impact van de digitale ontwikkeling globale impact heeft.  Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat technologie en ethiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Beleidskeuzes op dit gebied moeten zorgvuldig gemaakt worden. Hier zijn achtergronden en kennis voor nodig, die mij persoonlijk en beroepsmatig fascineren. 

Ervaring

Bij uiteenlopende organisaties heb ik  in de afgelopen jaren mogen ervaren hoe belangrijk informatievraagstukken zijn. Gedurende mijn laatste functie bij de Duitse nationale belangenbehartiger van stichtingen speelden informatievraagstukken en de daarmee verbonden thema’s (zoals privacy, democratisering en de invloed daarvan op de politieke strategieën) een grote rol. In die periode hield ik mij specifiek bezig met de maatschappelijke vraagstukken rond de digitale ontwikkeling van het onderwijs in Duitsland. 

Tijdens mijn werkzaamheden bij een medisch technologisch bedrijf heb ik bovendien ervaring kunnen opdoen met informatievraagstukken binnen de private medische sector. Privacykwesties en informatievraagstukken, zoals het delen van patiëntengegevens en de veilige digitalisering van medische apparatuur, hadden prioriteit bij de ontwikkeling van innovatieve medische ideeën. Hierbij speelde de overheid altijd een grote rol.

Laura Weijenberg  -  Jonge Informatieprofessional

Ik zie veranderingen niet als problemen, maar als mogelijkheden, waar we kritisch en open naar moeten kijken. Het Traineeship bij PBLQ biedt mij de mogelijkheid om mezelf binnen het publieke domein in Nederland op dit gebied te ontwikkelen. 

Verantwoordelijk, open en gedreven 

Door het opdoen van uiteenlopende werkervaring bij Duitse, Nederlandse en Amerikaanse organisaties en bedrijven, ben ik breed inzetbaar. Daarbij ben ik uitermate geïnteresseerd in de impact van digitalisering op de dienstverlening, de internationalisering van informatiestromen en de morele implicaties daarvan. Ik zie veranderingen niet als problemen, maar als mogelijkheden, waar we kritisch en open naar moeten kijken. Het Traineeship bij PBLQ biedt mij de mogelijkheid om mezelf binnen het publieke domein in Nederland op dit gebied te ontwikkelen. 
In mijn werk ben ik daadkrachtig, analytisch, gedreven en flexibel. Ik steek de handen uit de mouwen en durf verantwoordelijkheid te nemen. Door uiteenlopende ervaring pas ik mij snel aan aan nieuwe structuren, teams en werkomgevingen.