Yes, ik begin als Jonge Informatieprofessional! En nu? 

Mijn eerste ervaringen binnen PBLQ

Gepubliceerd op

Vragen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

De eerste maand van het jaar loopt ten einde. De jaarwisseling ligt nu ècht achter ons. Waar de één zich trouw vastklampt aan zijn voornemens, heeft de ander ze al gebroken. En dat mag. Een nieuw begin is gelukkig geen exclusief voorrecht voor 1 januari. Sterker nog, andere momenten markeren een veelzeggender begin. 

Vragen?

IT én publieke domein

Op 1 november 2017 beleefde ik zo’n mooie, nieuwe start. Toen begon ik als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ. Heel gaaf om te mogen starten na een spannend selectieproces. Voor mij extra speciaal, omdat PBLQ is waar ik naar zocht: een plek waar ik mijn opgedane kennis als projectmanager in IT kan combineren met mijn studieachtergrond. De IT-sector is dan wel booming, maar je zult begrijpen dat mijn bagage uit de studies Bestuurskunde en International Public Management er niet tot haar recht komt. Bij PBLQ is dat anders. Het traineeship combineert een master gericht op informatiemanagement met drie opdrachten binnen het publieke domein. Daarbij ontsnap je hier zeker niet aan een gezonde dosis IT. Precies wat ik zocht!

Projectleider informatiemanagement GGZ

Inmiddels ben ik drie maanden Jonge Informatieprofessional. In deze korte tijd is al van alles gebeurd. Allereerst, startte ik als projectleider Informatiemanagement binnen de GGZ in Geest. Ik viel dus direct met de neus in de boter. De zorg is een complex terrein en onderhevig aan verandering. Alles met het nobele doel om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Ook is de masteropleiding van start gegaan met interessante colleges en een gezellig introductieweekend. Tijdens dit weekend hebben de trainees elkaar én Den Haag beter leren kennen. We voerden opdrachten uit rondom de verschillende ministeries en er was ruimte voor een borrel. Het was dus leerzaam met een knipoog.

De term ´jong´ is misleidend

Wanneer je start als jonge informatieprofessional bij PBLQ komt er veel op je af. En dat blijft de komende twee jaar ook zo. Het begrip jong is daarom misschien wat misleidend. Met een ervaren groep trainees, verwijst het meer naar de bloeiperiode waar trainees aan starten. Vanaf dag één is mij duidelijk dat ik deel uitmaak van een uniek leertraject met de nadruk op persoonlijke groei. Als trainee kun je bijvoorbeeld een mentor te kiezen. Welke adviseur je kiest en hoe je daar invulling aangeeft is aan jouzelf. PBLQ biedt de handvatten, het is aan jou of je ze grijpt. Ik koos voor Jimco Drost een ervaren manager met een focus op coaching. Met regelmaat komen we samen, waarbij we sparren over alles waar ik tegenaan loop. Hij heeft mij daarbij in een korte tijd op een andere manier naar problemen laten kijken. 

Vergeet 1 januari en vind jouw PBLQ

Ik kan niet kan wachten tot de volgende hoogtepunten uit het programma. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten. De komende week staat een avond op het programma waarbij we onszelf een spiegel voorhouden met de uitkomsten van persoonlijkheidstesten. 


Voor mij is het duidelijk. PBLQ is een gaaf begin, waar ik het maximale uit kan halen. Vergeet dus 1 januari en vind jouw PBLQ.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden