Een geslaagde match

Op weg met de RDW

Gepubliceerd op

Vragen?

Kiki de Bondt

Jonge Informatieprofessional

06 55 54 29 98 06 55 54 29 98
Stuur mij een e-mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

Sinds 1 februari ben ik voor een periode van een half jaar opgenomen in het SEO-team (Strategie en Externe Ontwikkelingen) van de RDW. Een erg interessante en diverse opdracht, met veel mogelijkheden voor eigen leerpunten en initiatieven. Mijn eerste dag begon bijvoorbeeld met een Expertmeeting Digitale Overheid, waar ik direct kennis kon maken met alle ins en outs van de digitale RDW.

Vragen?

Kiki de Bondt

Jonge Informatieprofessional

06 55 54 29 98 06 55 54 29 98
Stuur mij een e-mail

Mijn opdracht bij het RDW is drieledig, waarbij ik het grootste gedeelte van de tijd besteed aan het afstemmen (en inslijpen) van de diverse crisismanagementprocedures op het snijvlak van business en ICT. Verder onderzoek ik of de basisregistratie voertuigen onder de vitale infrastructuur moet vallen en zal ik in samenwerking een MT special rondom Data Science organiseren.

Ik ben echter niet de eerste trainee of Jonge Informatieprofessional bij de RDW. Uit interesse naar dit proces en het maken van de juiste match heb ik daarom twee vragen voorgelegd aan mijn opdrachtgevers Marije Stam en Liza Abrahamse (beiden oud-PBLQ trainees).

Hoe vaak hebben jullie trainees en wat levert dit jullie op?

Bij de RDW hebben wij regelmatig trainees. Wij zoeken verbaal sterke (jonge) mensen met ambitie en kwaliteit. Het voordeel bij trainees is dat hierop al een voorselectie heeft plaatsgevonden.

Marije: “Op korte termijn levert het de RDW slimme mensen met een frisse blik. Op lange termijn geeft het ons een optie om structureel slimme mensen binnen te halen in een krappe arbeidsmarkt.” Liza voegt toe dat het van toegevoegde waarde is om “visies van trainees mee te krijgen en ook de visie vanuit de organisaties waar ze vandaan komen. Ze bieden echt een out-of-the box blik.” Voor PBLQ-trainees geeft de optie van een wisselwerking tussen opdracht en opleiding daarbij een “win-win combinatie”.

Waar zat voor jullie de match tussen mij en deze opdracht?

Liza en Marije: “We zochten vooral iemand met affiniteit voor en ervaring met het onderwerp. Verder zochten we vanwege de mogelijk gevoelige aard van de opdracht iemand die niet bedreigend en juist toegankelijk overkomt, maar wel standvastig is. Toegevoegd met je enthousiasme hadden we het idee dat je goed in team zou passen en bij de RDW.”

Een toegevoegde waarde aan het traineeship zou volgens Marije en Liza zijn als er een grotere wisselwerking zou zijn tussen de opdracht en de opleiding. Zo zou het voor veel (RDW)opdrachten een meerwaarde hebben als er in de opleiding meer aandacht komt voor data governance en privacy. (NB het treft: ook dit jaar is de opleiding (MPIM) weer geactualiseerd, inderdaad met meer aandacht voor data en privacy).

De RDW en ik zijn wat mij betreft ook een geslaagde match! Ik verwacht binnen deze opdracht veel aandacht te hebben voor mijn ontwikkeling en om hetgeen wat ik tijdens de colleges leer, toe te kunnen passen in de praktijk.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden