Keoma Jacobs-Moed

Jonge Informatieprofessional

Keoma Jacobs-Moed

Jonge Informatieprofessional

06 12 34 56 78 06 12 34 56 78
Stuur mij een e-mail

In een snel digitaliserende wereld waarbij informatie ruimschoots en makkelijk beschikbaar is, ligt desinformatie op de loer, terwijl Big Data ook als De Messias van de moderne tijd wordt binnengehaald. De visie en belofte van Big Data, Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie zijn niet zonder slag of stoot in praktijk te brengen op een manier dat het de burger dient maar niet (onbewust) beïnvloed.

Wereldburger in Nederland

Ik ben historicus met een diverse internationale werkervaring in Oost-Afrika in zowel de publieke, private als ook de NGO-sector. Als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ heb ik van binnenuit invloed op de snelle informatisering waar zoveel burgers mee te maken hebben. De master Public Information Management versterkt mijn know how om de publieke sector te ondersteunen met grote ICT- en digitaliseringsprojecten.

Met een haarscherp gevoel voor verandering ben ik sterk verklarend in mijn werk. Oorzaak en gevolg zijn maar al te vaak onjuist met elkaar verbonden. Een goed geïnformeerde burger is dan ook onontbeerlijk in een functionerende moderne democratie.

Ik houd me graag bezig met de vertaling van data naar een bruikbaar eindproduct met impact.

Ethiek

Ik wil daarom de publieke sector inspireren om binnen de kaders van de ethiek en niet binnen de ongebreidelde mogelijkheden van technologie te digitaliseren. Big Data bijvoorbeeld, kan hierin een vooraanstaande rol in spelen. Echter, er moet wel nagedacht worden over hoeveel zeggenschap en verantwoording beslissende algoritmes mogen hebben. Over dit ‘mogen’ of ‘niet mogen’ en de vraag ‘wie is verantwoordelijk?’ moeten we ons moreel kompas raadplegen.

Van data tot product

Ik houd me graag bezig met de vertaling van data naar een bruikbaar eindproduct met impact. Ik heb hier ruimschoots ervaring in als database-manager bij International NGO Safety Organisation in DR Congo. Ik was in deze functie verantwoordelijk voor de vertaling van geweldsincidenten uit een database naar informerende kaarten bestemd voor donoren en NGO’s.

Inspireren

Ik kan mensen en bedrijven inspireren en samen laten werken. Ik heb dit laten zien tijdens mijn faciliterende rol als communicatieadviseur bij brainstormsessies, presentaties en persoonlijke trainingen voor een Training & Adviesbureau in DR Congo. Ik zit vol energie om mijn opgedane kennis in te zetten voor het publieke domein.

Wil je net als ik een master volgen, leren en ervaring opdoen in het publieke domein?

Klik hier voor meer informatie over het advanced traineeship Informatiemanageme…