Júlia Ortí

Jonge Informatieprofessional

Júlia Ortí

Jonge Informatieprofessional

06 87 45 56 74 06 87 45 56 74
Stuur mij een e-mail

Technologie heeft de afgelopen tijd een steeds grotere rol gekregen in ons dagelijks leven en dit gaat de komende jaren alleen maar toenemen. Zodoende hebben tegenwoordig ICT-gerelateerde vraagstukken ook een enorme impact op maatschappelijke veranderingen. Zelf ben ik graag maatschappelijk betrokken en wil me graag inzetten voor het oplossen van complexe vraagstukken waarbij diverse actoren betrokken zijn.

Ik ben van mening dat het voor een succesvolle oplossing belangrijk is om alle behoeften te begrijpen.

Om een informatiemanagement vraagstuk op te kunnen lossen, is het belangrijk deze te bekijken met een sociale-, maatschappelijke-, beleids- en ICT-bril. Het lijkt mij erg interessant om vraagstukken op deze manier te benaderen, omdat ik breed geïnteresseerd ben in de actualiteiten en in de uitdagingen van morgen. Vanuit mijn brede opleiding in Spaans, internationaal en Europees recht ben ik gewend om vraagstukken integraal aan te pakken, waarbij ik rekening houd met alle relevante factoren. In mijn rol als junior projectmanager bij de Rijksuniversiteit Groningen en later in een HR-functie, heb ik geleerd dat verwachtingsmanagement, communicatie en oplossingsgerichtheid cruciaal zijn voor het opbouwen van een goedlopend en duurzaam project.

Belangen

Vanuit mijn specialisatie in mensenrechten ben ik erg geïnteresseerd in kwesties waar ICT in contact komt met gegevensveiligheid en (data)ethiek. Vragen die mij erg interessant lijken zijn bijvoorbeeld: waar ligt de grens voor een overheid om persoonlijke data te doorzoeken uit veiligheidsoverwegingen? Hoe kunnen we burgers of organisaties beschermen tegen cyberaanvallen? Graag zet ik me in voor het vinden van effectieve en efficiënte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen waar rechten en beleid een rol spelen. Hier denk ik aan onderwerpen die te maken hebben met cybercrime en informatiebeveiliging, privacywetgeving, en de internationalisering van informatiestromen.

Graag zet ik me in voor het vinden van effectieve en efficiënte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen waar rechten en beleid een rol spelen.

Toekomstgerichte oplossingen

Opdrachtgevers kunnen in mij een gedreven, flexibel en proactieve medewerker verwachten. Verder ga ik een uitdaging niet snel uit de weg en durf verantwoordelijkheid te nemen. Binnen een team ligt mijn toegevoegde waarde in het feit dat ik oplossingsgericht ben en dat ik alle mogelijke aspecten meeneem om tot het ideale plan van aanpak te komen. Ik ben van mening dat het voor een succesvolle oplossing belangrijk is om alle behoeften te begrijpen. Zo kom ik tot gestructureerde, creatieve en toekomstgerichte oplossingen. 

Maatschappelijke veranderingen zie ik als een mogelijkheid om ons in de richting van een (nog) betere samenleving te bewegen. Het traineeship bij PBLQ biedt mij daarom een unieke kans om hier een bijdrage aan te leveren en mezelf te ontwikkelen binnen het Nederlandse publieke domein.