Jesse van Beek

Jonge Informatieprofessional

Jesse van Beek

Jonge Informatieprofessional

06 29 30 15 23 06 29 30 15 23
Stuur mij een e-mail

Ons leven en de wereld om ons heen evolueert snel. Dit stelt ons voor fascinerende bestuurlijke vraagstukken, waarbij de juiste inzet van informatietechnologie een steeds sterkere positie krijgt in de discussie naar oplossingen. Per februari 2018 werk ik bij PBLQ om beleid en ICT beter met elkaar te verbinden. Dit alles vanuit mijn intrinsieke motivatie om Nederland steeds mooier te maken.

Ik onderscheid mezelf door mijn oprechtheid, open houding en kalmte.

Ervaring

Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heb ik mij beziggehouden met het betrekken en opleiden van eindgebruikers bij interne digitaliseringsprojecten. Ik heb geleerd hoe belangrijk de verbinding tussen mens, organisatie en de buitenwereld is om vernieuwing te kunnen realiseren. Dit geldt zeker ook voor ICT-vraagstukken die op het eerste oog technisch lijken, maar waarbij menselijke en organisatorische aspecten minstens zo belangrijk zijn.

Ambitie

Ik richt me in volgende projecten het liefst op actuele vraagstukken in de zorg, het sociale domein en/of onderwijs. Het is mijn ambitie om beleid en ICT beter aan te laten sluiten bij het perspectief van de gebruiker en/of de communicatie tussen overheid en de burger te verbeteren. Ik werk graag in sectoren waarin de aandacht voor de mens groot is, en het ‘samen doen’ voorop staat.

Als persoon

Ik onderscheid mezelf door mijn oprechtheid, open houding en kalmte. Hiermee ben ik in staat om rake vragen te stellen, problemen te doorgronden en de juiste nuances aan te leggen.

Om mijn nieuwsgierigheid en leervermogen te voeden, volg ik de komende twee jaar een Master Public Information Management. Een mooie manier om theorie en praktijk op het gebied van ICT-vraagstukken met elkaar te verbinden.