Jense Wiersma

Jonge Informatieprofessional

Jense Wiersma

Jonge Informatieprofessional

06 40 22 42 82 06 40 22 42 82
Stuur mij een e-mail

In mijn werk is keer op keer bevestigd dat ik erg veel plezier haal uit ICT-projecten, en dat ze me ook liggen. Juist in het publieke domein. Mijn analytische én mensgerichte blik maakt mij daarin een verbinder: van mensen en kansen.

Motivatie

De aanpak van maatschappelijke vraagstukken is in toenemende mate afhankelijk van een steeds impactvollere ICT- en informatiecomponent. Dat brengt mooie kansen en serieuze risico’s met zich mee waar we weloverwogen mee moeten omgaan. Daarin voel ik voor mezelf als jonge informatieprofessional een sterke verantwoordelijkheid weggelegd. Ik word daarbij gedreven door zowel de uitdaging van het creëren van de juiste balans in belangen, technische mogelijkheden, proces en organisatie, als de maatschappelijke waarde die daarmee wordt voorgebracht.

Ik werk het liefst aan projecten met maatschappelijke urgentie.

Ervaring

Door mijn achtergrond in de Internationale Betrekkingen en functies als adviseur, onderzoeker en coördinator in de onderwijsbeleidswereld en mensenrechten heb ik een sterk oog ontwikkeld voor stakeholders, perspectieven, belangen, en veiligheid. Daarnaast heb ik op iedere plaats waar ik heb gewerkt actief de ICT-vraagstukken opgezocht. Zo ben ik voor de MBO Raad projectleider geweest in de ontwikkeling van een website die scholen handvatten biedt om te werken met nieuw landelijk beleid.

Die gecombineerde interesse voor beleid en informatievraagstukken heeft me in oktober 2018 bij PBLQ gebracht, waar ik sindsdien werk aan verschillende opdrachten in het hart van de digitale overheid. Zo heb ik voor Logius binnen het programma eID gewerkt aan de doorontwikkeling van de burgerinlogmiddelen en heb ik voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt aan de doorontwikkeling van de geobasisregistraties.

Persoonlijkheid en interesses

Als persoon ben ik te kenmerken als analytisch, gedreven, bestuurlijk sensitief, verbindend, betrouwbaar en leergierig. Ik volg op dit moment met veel plezier de post-master Public Information Management. Ik heb een sterke maatschappelijke betrokkenheid en werk daarom het liefst aan onderwerpen en projecten met maatschappelijke urgentie. Daarnaast verken ik graag verschillende typen organisaties en heb ik vanuit mijn achtergrond een zwak voor opdrachten rond internationaal beleid, veiligheid, en onderwijs.