Jense Wiersma

Jonge Informatieprofessional

Jense Wiersma

Jonge Informatieprofessional

06 40 22 42 82 06 40 22 42 82
Stuur mij een e-mail

In mijn werk is keer op keer bevestigd dat ik erg veel plezier haal uit ICT-projecten, en dat ze me ook liggen. Juist in het publieke domein. Mijn analytische én mensgerichte blik maakt mij daarin een echte verbinder: van mensen en kansen.

Betrokken

Meer en meer maatschappelijke vraagstukken zijn verbonden met een steeds impactvollere ICT- en informatiecomponent. Dat brengt kansen en risico’s met zich mee waar we weloverwogen mee moeten omgegaan. Daarin voel ik voor ons “jonge informatieprofessionals” een sterke verantwoordelijkheid weggelegd. Daarnaast vind ik de puzzel van technische mogelijkheden/beperkingen, verschillende perspectieven, gezamenlijke kansen, momentum, prioriteiten en resources ook gewoon razend interessant.

Ik heb een sterke maatschappelijke betrokkenheid en werk daarom het liefst aan onderwerpen en projecten met hoge maatschappelijke urgentie.

Verbinder

Ik heb veel oog voor proces, stakeholders, en veiligheid. De juiste mensen moeten op tijd actief betrokken zijn, en de juiste vragen moeten worden gesteld. Ik kan me goed inleven in verschillende perspectieven, en haal veel plezier uit het analyseren daarvan om daar vervolgens bemiddelend en strategisch op te kunnen acteren.

Ervaring

Ik heb Internationale Betrekkingen gestudeerd en diverse functies vervuld in de onderwijsbeleidswereld en mensenrechten. De verschillende rollen die ik daar heb vervuld zijn o.a. adviseur, onderzoeker, organisator, coördinator en productontwikkelaar. Daarnaast heb ik op iedere plaats waar ik heb gewerkt met ijver de ICT-vraagstukken opgezocht. Zo ben ik projectleider geweest in de ontwikkeling van een website die scholen handvatten biedt om te werken met nieuw landelijk beleid en werk ik op dit moment bij Logius als programmasecretaris aan Impuls eID.

Interesses en voorkeuren

Ik heb een sterke maatschappelijke betrokkenheid en werk daarom het liefst aan onderwerpen en projecten met hoge maatschappelijke urgentie. Al beslaat dat al gauw de hele publieke sector. Daarnaast verken ik graag verschillende typen organisaties en heb ik een zwak voor opdrachten rond internationaal beleid, onderwijs, veiligheid, en projecten in aanvangsfase.