Irene van Holst

Jonge Informatieprofessional

Irene van Holst

Jonge Informatieprofessional

06 44 20 57 76 06 44 20 57 76
Stuur mij een e-mail

Voordat ik aan de slag ging als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ, ben ik werkzaam geweest als bedrijfsjurist en kandidaat-notaris op het gebied van ondernemingsrecht. Door mijn juridische achtergrond en mijn werkervaring als kandidaat-notaris ben ik analytisch ingesteld en heb ik geleerd om nieuwe informatie snel te doorgronden, oog te hebben voor de belangen die spelen en oplossingsgericht te adviseren.

Vanuit mijn professionele ervaring begrijp en onderschrijf ik het belang van betrouwbare informatie-uitwisseling, kwaliteitsborging en vertrouwelijkheid.

Vanuit mijn professionele ervaring begrijp en onderschrijf ik het belang van betrouwbare informatie-uitwisseling, kwaliteitsborging en vertrouwelijkheid. Mijn interesse gaat uit naar vraagstukken die te maken hebben met gegevensbescherming. Ik heb in de laatste fase van mijn traineeship verschillende adviesopdrachten uitgevoerd op het gebied van gegevensbescherming. 

Ik ben pragmatisch, enthousiast, gedreven en resultaatgericht. Mijn persoonlijkheid kan omschreven worden als vriendelijk, zorgvuldig, geduldig en toegankelijk. Ik werk graag in teams, maak gemakkelijk contact en voel mij thuis is een adviserende en verbindende rol.

Opdrachtgevers

Binnen het traineeship van PBLQ krijg je de kans om binnen twee jaar drie verschillende opdrachten uit te voeren binnen de publieke sector op het snijvlak van beleid en ICT. In mijn eerste opdracht vervulde ik de rol van Project Management Ondersteuner in een project bij het Rijksvastgoedbedrijf. Dit gaf mij de kans om mee te werken in een groot ICT-project waarbij ik veel geleerd heb van de vele aspecten die spelen in een harmonisatie- en ontwikkeltraject. Mijn tweede opdracht heb ik vervuld bij VNG Realisatie waar ik de unitmanager van de units Collectieve infrastructuur & Inkoop en Informatiebeveiliging & Privacy ondersteunde o.a. op het gebied van de jaarplan cyclus. Daarnaast coördineerde ik de stukkenstroom en annotaties met betrekking tot strategische overleggen en zette ik mij in om de verbindende processen binnen de organisatie te versterken. Mijn derde opdracht vervul ik bij PBLQ met verschillende adviesopdrachten op het gebied van gegevensbescherming.

Master of Public Information Management

Gedurende het intensieve tweejarige traineeship van PBLQ volg ik de post initiële master: Public Information Management. Deze master geeft mij de mogelijkheid om mijn kennis op het gebied van informatiemanagement in de publieke sector te vergroten en te leren van enkele van de meest ervaren mensen uit het vakgebied.