Hedzer Uulders

Jonge Informatieprofessional

Hedzer Uulders

Jonge Informatieprofessional

06 40 61 51 97 06 40 61 51 97
Stuur mij een e-mail

Sinds januari 2018 werk ik bij PBLQ als jonge informatieprofessional. Ik ben geïnteresseerd in de rol die informatievoorziening speelt in organisaties en beleidsprocessen.

Opleiding 

Door mijn studie Romaanse talen en culturen heb ik een nieuwsgierige en kritische houding ontwikkeld t.o.v. maatschappelijke veranderingen. Ook heb ik hiermee inzicht gekregen in het belang van heldere communicatie en inlevingsvermogen in andere culturen, gewoontes, organisaties en mensen. In het buitenlandse promotieonderzoek dat hierop volgde, heb ik mijn onderzoeksvaardigheden verder aangescherpt en geleerd op eigen vermogen in een volledig nieuwe context een complex meerjarig project tot een succes te maken. Bij PBLQ vervolg ik mijn opleidingstraject met de tweejarige Master Public Information Management, die een ideale basis geeft voor het werken aan informatie- en verandervraagstukken in de publieke sector.

Ervaring

Mijn ervaring als onderzoeker is mij vervolgens goed van pas gekomen bij mijn werk als beleidsadviseur bij de Ambassade van Frankrijk in Nederland. Mijn belangrijkste taken lagen hierbij op het gebied van vergelijkend beleidsonderzoek, het organiseren van werkbezoeken en de diplomatieke voorbereiding van bijeenkomsten en toppen op hoog niveau. Ik heb mij in deze functie een nieuw werkveld eigen gemaakt en financieel-economisch inzicht verkregen in beleidsontwikkeling op verschillende overheidsniveaus. Ook heb ik geleerd op een diplomatieke manier mensen met verschillende belangen bij elkaar te brengen.

Ik wil graag werken aan een moderne, slagvaardige overheid.

Informatiemanagement

Bij PBLQ wil ik mijn carrière verder vormgeven door te gaan werken in de Nederlandse publieke sector op het actuele gebied van informatiemanagement. Nu digitalisering het functioneren van de overheid in steeds grotere mate bepaalt, is het van essentieel belang dat informatieprocessen in goede banen worden geleid. Ik wil mij graag hiervoor inzetten en werken aan een moderne, slagvaardige overheid en ik geloof dat mijn analytische, communicatieve en verbindende vaardigheden in informatiseringsprojecten het verschil kunnen maken.