Eva Haans

Jonge Informatieprofessional

Eva Haans

Jonge Informatieprofessional

06 43 22 59 12 06 43 22 59 12
Stuur mij een e-mail

Sinds 1 oktober 2017 ben ik werkzaam als jonge informatieprofessional bij PBLQ. Met een achtergrond in Bestuurskunde heb ik een brede kijk op maatschappelijke kwesties. Vroeg tijdens mijn studie ontwikkelde ik een interesse voor de impact die technologische ontwikkelingen kunnen hebben op de samenleving en de (semi) publieke sector.

De impact van technologie zal de komende jaren alleen maar toenemen, wat goed informatiemanagement voor organisaties belangrijker maakt dan ooit. Ik krijg er veel energie van mijn interesses voort te kunnen zetten in mijn werkende leven en daarmee bij te dragen aan een sterkere en betere informatiesamenleving.

De gebruiker centraal

Ik heb een bachelor Bestuurskunde afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en een master Publiek Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Technologie heeft gedurende mijn gehele studietijd een rol gespeeld in verschillende projecten en onderzoeken die ik heb gedaan. Zo heb ik mijn afstudeeronderzoek geschreven over de adoptie van e-government services door burgers en heb een half jaar meegewerkt aan een digitaliseringsproject op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik heb geleerd dat een succesvolle innovatie niet stopt bij de ontwikkeling hiervan, maar afhankelijk is van het daadwerkelijke gebruik door burgers, bedrijven of organisaties. 

Een succesvolle innovatie stopt niet bij de ontwikkeling hiervan, maar is afhankelijk van het daadwerkelijke gebruik door burgers, bedrijven of organisaties.

Generalist met een scherpe blik

Opdrachtgevers kunnen in mij een enthousiaste en proactieve medewerker verwachten. Ik heb sterke analytische en communicatieve vaardigheden en ik werk graag samen in een team. Een goede samenwerking is cruciaal voor het laten slagen van projecten waar beleid, uitvoering en ICT samenkomen. Ik heb oog voor verschillende belangen, werk verbindend en ik ben niet bang om vragen te stellen.

Op dit moment werk ik als programmasecretaris aan het programma Basisregistratie Ondergrond op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.