Annemieke Wassink

Jonge Informatieprofessional

Annemieke Wassink

Jonge Informatieprofessional

De wereld van de technologie ontwikkelt zich in razend tempo en er vindt steeds meer online plaats. We moeten er op kunnen vertrouwen dat er met een verantwoorde en veilige manier met deze ontwikkelingen en onze gegevens omgegaan wordt. Hier wil ik een bijdrage in leveren.  
Via PBLQ neem ik deel aan het traineeship Informatiemanagement. Dit intensieve traject, bestaande uit de (post) Master Public Information Management en drie opdrachten bij organisaties in de publieke sector, bieden mij de kans om me fulltime bezig te houden met mijn passies: mensen, digitalisering en automatisering.

Het traineeship biedt mij de kans om me fulltime bezig te houden met mijn passies: mensen, digitalisering en automatisering

Achtergrond

Na mijn master Economic and Consumer Psychology heb ik diverse functies bekleed. Ik heb ervaring opgedaan in de zorg (coach bij STIVORO, adviseur bij een zorgverzekering) en in een wetenschappelijke functie als onderzoeker (NIBUD). De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest bij de Universiteit Leiden op een nieuwe afdeling op de faculteit Sociale Wetenschappen. Ik heb me bezig gehouden met een digitaliseringsslag te maken voor de coördinatie en archivering van tentamens. Ik was verantwoordelijk voor de coördinatie van de tentamens, bewaakte de planning en me gebogen over de verbetering en implementatie van de werkprocessen.
Daarnaast was ik binnen het team verantwoordelijk voor de automatisering middels het bouwen en verbeteren databases (Excel), die mijn collega’s helpen de werkzaamheden efficiënter in te richten.

Persoon

Ik ben een analytisch en onderzoekend persoon die graag werkt met kennis en informatie. Hierbij streef ik altijd naar duidelijkheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Mijn favoriete vaardigheden zijn: het grondig onderzoeken van informatie, het kritisch kijken naar en verbeteren van bestaande processen en het accuraat communiceren met mensen.

Ik werk bij voorkeur op projectmatige basis binnen een organisatie in het publieke domein.