Alex van Houtrijve

Jonge Informatieprofessional

Alex van Houtrijve

Jonge Informatieprofessional

070 376 36 36 070 376 36 36
Stuur mij een e-mail

Mijn naam is Alex van Houtrijve en ik ben recentelijk afgestudeerd als socioloog met een culturele richting. Mijn opleiding die daaraan vooraf is gegaan is maatschappelijk werk en dienstverlening. Na mijn hbo-opleiding heb ik de kans gekregen mij persoonlijk en professioneel te ontwikkelen als coördinator van een vluchtelingenproject in Athene.

Vanaf oktober 2018 ben ik gestart bij PBLQ.  Als jonge informatieprofessional krijg ik hier de kans om mijn krachten verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in het publieke domein en de ICT. Voor mij geldt voor beide gebieden: dienstverlenend is wat ik ben, richting is wat ik zoek.

Werken in een vluchtelingenproject maakt dat je snel leert schakelen, flexibel wordt en makkelijk netwerken aangaat en onderhoudt

Werk

Toen ik in de zomer van 2015 mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening had afgerond ben ik aan de slag gegaan bij verschillende welzijnsorganisaties. In deze periode heb ik mensen van diepe dalen op zien klimmen naar hoge pieken en vice versa. Zo ben ik een tijd lang coördinator geweest van een vluchtelingenproject in Athene, waar ik de trekker van een kar vol vrijwilligers was. Netwerken, aansturen van vrijwilligers, hulp bieden aan vluchtelingen: het waren lange dagen, maar het was het uiteindelijk dubbel en dwars waard.

Uitdaging

Ondanks deze mooie tijden besloop mij het gevoel dat ik de uitdaging in het werk begon te verliezen, waardoor ik weer ben gaan studeren: sociologie! Door de combinatie van het praktijkgerichte hbo en het theoretische van de universiteit, ben ik van mening dat ik breed inzetbaar ben en aantoonbaar leergierig ben. Daarnaast heb ik een brede culturele kennis en ben ik analytisch sterk, flexibel, empathisch en zou men zich zorgen mogen maken als ik niet goed gehumeurd ben. Ik kijk er enorm naar uit om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen en in te kunnen zetten bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Kansen is wat je krijgt (en creëert) bij PBLQ! Mijn eerste opdracht was al rond voor ik goed en wel was begonnen: het Stadsarchief Amsterdam. Hartstikke mooi natuurlijk om direct aan de slag te gaan met een opdracht in mijn eigen geliefde stad!