Thijs de Roo

Jonge Informatieprofessional

Thijs de Roo

Jonge Informatieprofessional

06 2502 8611 06 2502 8611
Stuur mij een e-mail

Kennis van IT-processen wordt steeds meer gevraagd in de veranderende informatiesamenleving. Ik kan mijn reeds opgedane kennis en ervaring goed benutten als trainee bij PBLQ, waarbij ik werken combineer met de Master of Public Informationmanagement (MPIM).

Een complex vraagstuk terugbrengen tot begrijpelijk vraagstuk door een scherpe analyse is mijn kracht

Achtergrond

De afgelopen jaren heb ik binnen het bankwezen ervaring opgedaan als adviseur. Daarnaast heb ik deelgenomen aan enkele projecten op het snijvlak van beleid en IT. Met mijn studieachtergrond in Internationale Betrekkingen en Bedrijfskunde was hiermee de link naar PBLQ snel gemaakt omdat ik hier mijn overheidskennis kan combineren met mijn projectkennis en werkervaring.

Binnen het bankwezen werkte ik op de afdeling Bijzonder Beheer waar ik mensen moest behoeden voor verkoop van hun woning. Een mensgerichte benadering was hiervoor primair noodzakelijk. Belangenafwegingen maken en mensen met elkaar verbinden stonden de afgelopen jaren voor mij centraal. Het geeft mij energie om een gezamenlijk doel naar tevredenheid te bereiken.

Binnen de projecten draaide het om de centrale vraag: “hoe kunnen we zo snel mogelijk de gevraagde informatie afleveren aan onze interne en externe stakeholders?”. Deze simpele vraag leidde meestal tot complexe informatievraagstukken, hetgeen mij veel energie gaf om tot een gewenste oplossing te komen.

Gesprekspartner in complexe vraagstukken

Tijdens mijn multidisciplinaire studies Internationale Betrekkingen en Bedrijfskunde lag de focus op het schakelen tussen verschillende onderwerpen en het herkennen van de grote lijnen. Daarnaast was er een sterke focus op analyses in woord en geschrift. De afgelopen jaren heb ik mij echter ontwikkeld als adviseur en projectmedewerker. Ik kan hierdoor verschillende rollen aannemen.

Vanwege mijn achtergrond in het bankwezen, mijn buitenlandervaring en mijn studie heb ik een vergrote interesse in internationale vraagstukken over handel, financiële zaken en politieke zaken, maar ik sta er ook voor open om nieuwe onderwerpen te verkennen.

Mijn eerste opdracht namens PBLQ is een adviesopdracht bij de afdeling Internationale Diensten van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen. Hier ben ik als analist betrokken bij internationale pilots tussen Nederland en andere landen, gericht op de digitalisering van het inschrijfproces van studenten. Deze klus loopt tot eind december 2018.