Jos van der Bij

Jonge Informatieprofessional

Jos van der Bij

Jonge Informatieprofessional

06 49 10 52 20 06 49 10 52 20
Stuur mij een e-mail

Als Jonge Informatieprofessional wil ik graag ervaring opdoen op het snijvlak van het publieke domein en ICT. Met een studieachtergrond in de Internationale Betrekkingen, maar werkervaring in de ICT waarbij ik veel te maken heb gehad met het publieke domein, zie ik het als de uitgelezen uitdaging om specialist te worden op dit gebied.

Fris en leergierig

Sinds februari 2018 ben ik aan de slag als jonge informatieprofessional bij PBLQ. Vanuit een intrinsieke wil iets nuttigs te doen in een maatschappelijke context, heb ik Internationale Betrekkingen in Groningen gestudeerd. Na mijn studie ben ik de zorgsector ingerold. Via Menzis ben ik bij een softwareleverancier voor de GGZ zorg terechtgekomen. Hier heb ik veel geleerd over het sociale domein en met name de Jeugdzorg en WMO. Ik merkte hierdoor dat ik graag vanuit een meer beleidsmatige en bestuurlijke context wil werken. Zo ben ik bij PBLQ terechtgekomen. In deze tijd waarin ICT en privacyvraagstukken de grootste zorg en aandacht verdienen, zie ik het werk als Jonge Informatieprofessional bij PBLQ als ideaal om maatschappij met ICT te verbinden.

Achtergrond

De rode draad in mijn carrière en opleiding is vooral mijn generalistische invalshoek. Waar Internationale Betrekkingen een multidisciplinaire studie is, (te denken valt aan zowel rechten, economie, politicologie en bestuurskunde) is mijn werkervaring ook heel divers. Naast ervaring in de zorg heb ik gewerkt in de financiële wereld en in communicatiefuncties. Al deze werelden hebben mij veel geleerd en dusdanig geïnteresseerd. Nieuwe dingen ontdekken en leren is sowieso iets wat ik graag doe. Dit doe ik door veel te lezen en cursussen te doen. Zo heb ik recent een cursus Arabisch gevolgd.

Mijn kwaliteiten komen het beste naar voren in een omgeving waar snel geschakeld moet worden.

Werk

Met mijn ervaring als trainer en consultant ben ik een echte kartrekker. Ik zie mezelf als een ondernemende, kritische en creatieve professional met ervaring op het gebied van het maken van gedegen analyses van informatiestromen en projectmanagement. Ik zie hierbij een uitdaging om gebruiksvriendelijkheid, wetgeving en veiligheid samen te brengen. Dit zijn vraagstukken die in de publieke sector minstens zo uitdagend zijn. Ik zet me er graag voor in deze drie-eenheid te optimaliseren. Mijn kwaliteiten komen het beste naar voren in een omgeving waar snel geschakeld moet worden.