Geïnteresseerd in ons advanced traineeship? Kom naar de Inhousemiddag!

30 januari 2020

Vragen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

Ben jij een afgestudeerde academicus met minimaal twee jaar werkervaring? Wil jij meer weten en ervaring opdoen met thema's zoals privacy, datalekken en andere vraagstukken rondom informatiemanagement? Dan is dit jouw kans om met dit uitdagende advanced traineeship informatiemanagement een volgende carrièresprong te maken.

Vragen?

Kom kennismaken met ons!

Gedurende de werving en selectie voor ons advanced traineeship nemen we je een middag mee in het leven van een jonge informatieprofessional. Onze volgende Inhousemiddag is op:

Donderdag 30 januari 2020

  Het programma

  We starten met een kennismaking en korte presentatie over het Advanced Traineeship. Daarna ga je aan de slag met een actuele case, zodat je een beter beeld krijgt van de vraagstukken die je tegenkomt op het gebied van informatiemanagement (en in je mogelijke toekomstige rol). Onze huidige jonge informatieprofessionals, ervaren adviseurs en talentmanagers vertellen over hun projecten en ervaring. Uiteraard krijg je de gelegenheid om al je vragen stellen.

  Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15.45 uur ontvangst
  • 16.00 uur start programma
  • 16.30 uur aan de slag met een actuele case
  • 17.15 uur napraten en borrelen
  • 18.00 uur einde

  Hoe ziet het advanced traineeship eruit?

  • Gedurende twee jaar werk je in periodes van 6 tot 8 maanden vier dagen per week bij verschillende (publieke en semipublieke) opdrachtgevers. Denk aan ministeries, gemeenten maar ook aan uitvoeringsorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen;
  • Bij deze opdrachten ga je aan de slag als projectmedewerker, adviseur, projectleider of onderzoeker;
  • Je leert hoe complexe organisaties en informatiseringsprojecten gemanaged kunnen worden. Bij ons doe je vaardigheden en kennis op over de ingrijpende veranderingen die grote ICT-projecten met zich meebrengen; Aan het eind van het traineeship kun je je met recht “verbinder in de informatiesamenleving” noemen;
  • Behalve je opdrachten volg je één dag in de week de Master of Public Information Management (MPIM). Deze NVAO geaccrediteerde Masteropleiding is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;
  • Naast het werken en de opleiding doorloop je een persoonlijk leiderschapstraject bestaande uit competentiedagen, mentoring en intervisie.
  Kiki de Bondt  -  Jonge Informatieprofessional

  Op de inhousemiddag krijg je een goed beeld over informatiemanagement, maar vooral ook van de mensen van PBLQ en je toekomstige medetrainees.

  Kura Kinfe  -  Jonge Informatieprofessional

  Met veel plezier raakte ik tijdens de inhousemiddag overtuigd door het open karakter van PBLQ en de drijfveren van haar professionals!

  Aan de slag als jonge informatieprofessional?

  • Je beschikt over minimaal twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een academische master afgerond.
  • Je hoeft geen achtergrond in IT te hebben, maar wel interesse in informatiemanagement en nieuwe technologieën.
  • Daarnaast heb je affiniteit met de publieke sector.

  Wie is PBLQ?

  We zijn hét onafhankelijke adviesbureau voor de publieke sector. Met 100 collega’s helpen wij publieke organisaties omgaan met de veranderende samenleving door de invloed van digitalisering. Wij verbinden de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector. Dat doen we inmiddels 30 jaar en worden door onze opdrachtgevers zeer gewaardeerd als specialist op dat gebied. Onze organisatiestructuur is plat. Je herkent ons aan onze teamspirit en professionaliteit. Je komt in dienst als jonge informatieprofessional. In deze rol leer je hoe complexe organisaties en informatiseringsprojecten gemanaged kunnen worden.

  Bekijk waarom Marnix koos voor het traineeship en hoe hij zijn droombaan vond

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

  Aanmelden