Trainee worden?

Vragen?

Jet van Gaalen

Manager Traineeship

06 22 51 06 54 06 22 51 06 54
Stuur mij een e-mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

Wil jij je bezig houden met hoe we onze steden tot smart cities kunnen maken, hoe we informatie tussen verschillende publieke organisatieonderdelen goed kunnen laten stromen en digitaliseren, hoe partijen in de ketensamenwerking informatie delen en hoe ICT daarbij een faciliterende rol kan spelen? Ben je een verbinder? Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière? Ben jij een jonge academicus? Word dan trainee bij PBLQ.

Vragen?

Jet van Gaalen

Manager Traineeship

06 22 51 06 54 06 22 51 06 54
Stuur mij een e-mail

Aan de slag als jonge informatieprofessional

Het traineeship biedt een solide theoretische en praktische basis voor een bijzondere carrière op het gebied van informatiemanagement binnen het publieke domein. Als jonge informatieprofessional ben je vaak de intermediair en verbinder. Je rol is altijd op het snijvlak van beleid, ICT en uitvoering. Je werkt bijvoorbeeld als projectsecretaris bij een uitvoeringsorganisatie als het UWV, als beleidsmedewerker IV bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, of als adviseur in het programmateam van een gemeente. In korte tijd ontwikkel je jezelf, doe je veel praktijkervaring op en rond je ook nog een master af!

Het traineeship geeft je carrière een solide boost, omdat je de verbinder bent tussen ICT, beleid en bestuur. En daar is steeds meer vraag naar.

Kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk

Uniek aan ons traineeship is de verbinding met de masteropleiding Public Information Management in samenwerking met de Erasmus Universiteit. De combinatie van praktijk en (wetenschappelijke) kennis maakt je een betere adviseur. De master geeft verdieping aan je opdrachten. De laatste ontwikkelingen en kennis van het vakgebied deel je weer met het veld. Opdrachtgevers waarderen deze onderlinge kruisbestuiving. En een extra MSc is natuurlijk goed voor je verdere loopbaan.

samenwerken met andere trainees

Netwerk

Behalve de kennis van de opleiding en de werkervaring uit de opdrachten biedt het traineeship je nog een grote toegevoegde waarde: een enorm netwerk binnen de publieke sector. Met meer dan 200 alumni, een groot netwerk aan opdrachtgevers en toegang tot het brede netwerk van alle PBLQ  zul je je hele leven lang plezier hebben van de contacten die je tijdens het traineeship legt.

Ben jij de ideale kandidaat?

Heb jij een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar informatiemanagementvraagstukken? En neem je ervaring en aantoonbare affiniteit van het (semi)publieke domein mee? Heb je een voltooide academische masteropleiding? Minimaal twee jaar werkervaring en een sterke interesse in het raakvlak van ICT, management en organisatie? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

Nieuwsgierig of het traineeship bij jou past?

Ben je enthousiast geworden en wil je eens sparren met een van onze programmamanagers?

Maak een koffieafspraak!

Jonge Informatieprofessional word je bij PBLQ! Bekijk de video.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden