Mijn wensen en interesse lijstje

Vragen?

Vragen?

Geschreven door: Irene van Holst - Jonge Informatieprofessional

Een jaar geleden had ik mij niet kunnen voorstellen dat ik nu aan de start zou staan van een nieuwe carrière op het gebied van informatiemanagement als jong informatieprofessional bij PBLQ. 

Na het behalen van mijn bachelor en master notarieel recht aan de Universiteit Leiden ben ik aan de slag gegaan als kandidaat-notaris op het gebied van ondernemingsrecht. Na verloop van tijd merkte ik dat mijn hart niet lag in het notariaat en ben ik op zoek gegaan naar een volgende uitdaging.

Het scherp in beeld krijgen wat ik precies wil doen was best lastig. Ik wist dat ik graag een bijdrage wil leveren aan een organisatie met een maatschappelijk doel. Een overstap maken naar het publieke domein leek mij daar goed bij passen, maar een overstap maken van de corporate sector naar het publieke domein is niet erg voor de hand liggend, zeker niet als je als specialisme ondernemingsrecht is. Ook wil ik graag mijn kennis vergroten en mijn vaardigheden versterken. Maar om een “wensen en interesse lijstje” te vertalen naar een concrete functie is een uitdaging. 

Laaiend enthousiast was ik toen ik de vacature voor het traineeship tegen kwam, hoe meer ik las over het traineeship, PBLQ en informatiemanagement hoe enthousiaster ik werd.

Laaiend enthousiast was ik toen ik de vacature voor het traineeship tegen kwam, hoe meer ik las over het traineeship, PBLQ en informatiemanagement hoe enthousiaster ik werd. Ik had mij niet eerder gerealiseerd dat onderwerpen die mij erg aanspraken, zoals digitalisering, privacywetgeving en informatiebeveiliging allemaal samenkomen onder de noemer informatiemanagement. Mijn wensen en interesse lijstje komen perfect samen in het traineeship van PBLQ. Het biedt een stevige opleiding in de vorm van de master Public Information Management, er is veel aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden en het richt zich puur op het (semi)publieke domein. En waar veel traineeships gericht zijn op pas afgestudeerde, is dit traineeship juist voor mensen met meerdere jaren werkervaring. Kortom, een hele mooie kans. De selectieprocedure was best spannend en ik was dan ook dol blij toen ik te horen kreeg dat ik direct kon starten. 

Ik werk nu bij mijn eerste opdracht als Projectmanagement Ondersteuner in een project bij het Rijksvastgoedbedrijf. Dit geeft mij de kans om mee te werken in een groot project en kennis te maken met de vele aspecten die spelen in een harmonisatie en (ICT-)ontwikkeltraject. 

In januari start de masteropleiding en zal de 15e lichting van het traineeship voor het eerst helemaal compleet zijn. Ik kijk er nu al heel erg naar uit om iedereen te ontmoeten en natuurlijk om aan de slag te gaan met de master. Tot nu toe heb ik gemerkt dat, hoe meer ik leer over de verschillende aspecten van informatievraagstukken, hoe enthousiaster ik word.

Mijn mede-trainees en ik gaan hele mooie leerzame jaren tegemoet!