PBLQ goes New York

Na twee eerdere geslaagde studiereizen (naar Estland en Tel Aviv) ging een groep jonge informatieprofessionals deze keer naar the 'Big Apple' om daar verschillende bedrijven en overheidsorganisaties te bezoeken en zich onder te dompelen in innovatie- en informatievraagstukken.

Digitale inclusie en innovatie

Studiereis New York

De studiereis is door de jonge informatieprofessionals zelf georganiseerd, als aanvulling op hun Master Public Information Management. Een aantal adviseurs van PBLQ ging met hen mee. De focus van de studiereis lag op digitale inclusie en innovatie. Dinsdagavond 28 mei werd het programma officieel afgetrapt. De dagen daarna was het vroeg opstaan om alle hoeken van Manhattan op te zoeken. Zo stonden er bezoeken gepland aan UN Women en Unicef, maar ook aan de Port Authority, New York Courts en de New York Public Library. Ook bezochten ze het Department for the Aging, maar ook private organisaties als Microsoft en Arcadis.

Een mooie mix aan organisaties die veel vertelden over digitale inclusie en innovatieve ontwikkelingen. De vrijdag werd afgesloten met diverse sprekers op het Nederlands Consulaat.

Wilt u meer weten over de opgedane kennis en inzichten tijdens de studiereis? Neem dan gerust contact met ons op voor een presentatie over de bevindingen!