ICT Traineeship

Ben jij klaar om de complexe wereld van de digitale overheid te ontdekken?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

Het ICT traineeship is een uitdagend leerwerktraject van twee jaar waarbij doen én leren centraal staan. Je combineert het werken op opdrachten binnen de overheid met de masteropleiding Public Information Management.

Wil jij trainee worden bij PBLQ en zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling een boost geven? Ontdek welke kansen het ICT traineeship jou biedt. Meld je gemakkelijk aan of lees verder voor meer informatie.

Hoe heeft Emma het Informatiemanagement Traineeship ervaren?

Een voorsprong op je carrière

Wil jij werken op het snijvlak van ICT, management en overheid? Na het tweejarige programma van het informatiemanagement traineeship heb jij de beste papieren en kansen om de volgende stap op de arbeidsmarkt te zetten. Zo behaal je dus een mooie voorsprong op je carrière.

Natuurlijk begrijpen we dat je benieuwd bent hoe het is om dit traject te volgen. We hebben daarom alle leuke verhalen, interviews en columns verzameld van onze trainees. Lees alles over de ervaringen van lichtingen die je voorgingen. 

Aan de slag als jonge informatieprofessional

Wat is nu jouw motivatie om aan de slag te gaan als jonge informatieprofessional en waarom heb jij affiniteit met informatiemanagement en het werken in de publieke sector?

Bij PBLQ willen we graag weten waarom jij de geschikte kandidaat bent. Je hoeft dus niet per se een achtergrond in IT te hebben. Met een voltooide academische masteropleiding en minimaal twee jaar werkervaring kun je je al inschrijven voor het ICT traineeship van PBLQ.

Thijs de Roo  -  Jonge Informatieprofessional

Mijn eerste trainee-opdracht is bij DUO in het mooie Groningen. Ik ga me daar (internationaal) bezighouden met de uitwisseling van gegevens van studenten.

Tamara Hols  -  Jonge Informatieprofessional

Ik ga ervoor zorgen dat gegevens in informatie veranderen en daarmee bruikbaar worden binnen het project Informatie Ondersteund Beslissen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoe ziet het traineeship ICT eruit?

  • 4 dagen per week werk je bij verschillende publieke en semipublieke opdrachtgevers;
  • Je gaat aan de slag als projectmedewerker, projectleider, adviseur of onderzoeker;
  • Je doet vaardigheden op over de impact van grote ICT-projecten;
  • 1 dag in de week volg je de Master of Public Information Management (MPIM);
  • Je volgt een intensief persoonlijk ontwikkeltraject met competentiedagen, mentoring en intervisie.

Na twee jaar heb je de Master of Public Information Management op zak, een breed netwerk opgebouwd en ben je een schat aan ervaring rijker. Ben jij er klaar voor? Solliciteer dan direct. Of lees hier hoe het is om trainee te zijn.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden