Geïnteresseerd in ons Advanced Traineeship?

Solliciteer naar de functie van Jonge Informatieprofessional

Vragen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden

Ben jij een afgestudeerde academicus met minimaal 2 jaar werkervaring en vind jij thema´s zoals privacy, datalekken en andere vraagstukken rondom informatiemanagement interessant? Dan hebben wij een uitdagend Advanced Traineeship voor jou!

Vragen?

Kom kennismaken met ons!

Voordat we met de werving van de nieuwe lichting jonge informatieprofessionals van start gaan, willen we jou de gelegenheid geven om ons te leren kennen. Dat kan door te solliciteren op de functie van jonge informatieprofessional.

Wie is PBLQ?

Wij zijn PBLQ. Hét onafhankelijke adviesbureau voor de publieke sector. Wij zijn gecommitteerd aan een goed functionerende overheid in de digitaliserende samenleving. Wij willen dat burgers, bedrijven en overheid vertrouwen hebben en houden in de informatiemaatschappij en de democratische rechtsstaat. Wij verbinden de werelden van technologie en beleid en bestuur in de publieke sector. Je komt in dienst als jonge informatieprofessional. In die rol leer je hoe complexe organisaties en informatiseringsprojecten gemanaged kunnen worden.

Hoe ziet het Advanced Traineeship eruit?

Gedurende twee jaar werk je in periodes van 6 tot 8 maanden vier dagen per week bij verschillende (publieke en semipublieke) opdrachtgevers. Denk aan ministeries, gemeenten maar ook aan uitvoeringsorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen. Bij deze opdrachten ga je aan de slag als projectsecretaris, projectmedewerker, adviseur, projectleider of onderzoeker. Bij ons doe je kennis en vaardigheden op over de ingrijpende veranderingen die grote ICT-projecten met zich meebrengen en leer je hoe complexe organisaties en informatiseringsprojecten gemanaged kunnen worden. Aan het eind van het traineeship kun je je met recht “verbinder in de informatiesamenleving” noemen. Naast je opdrachten volg je één dag in de week de Master of Public Information Management (MPIM). Deze NVAO geaccrediteerde Masteropleiding is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Parallel aan het werken en de opleiding doorloop je een stevig persoonlijk ontwikkeltraject bestaande uit competentiedagen, mentoring en intervisie.
 

Julia Orti  -  Jonge Informatieprofessional

‘Tijdens mijn traineeship krijg ik de kans om een kijkje te nemen bij verschillende organisaties. Zo heb ik een goed beeld van wat innovatie en digitalisering betekenen op het bestuurlijk niveau.’

Kiki de Bondt  -  Jonge Informatieprofessional

Op de inhousedag krijg je een goed beeld van het vak informatiemanagement, maar vooral ook van de mensen van PBLQ en, wie weet, je toekomstige medetrainees.

Pieter Rosman  -  Jonge Informatieprofessional

Ik was toe aan een stevige uitdaging en vond die bij PBLQ

Jonge informatieprofessional

Je kunt aan het advanced traineeship deelnemen als je over minimaal 2 jaar werkervaring beschikt en een academische master hebt afgerond. Je hoeft geen achtergrond in IT te hebben, maar wel interesse in informatiemanagement en nieuwe technologieën. Daarnaast heb je affiniteit met de publieke sector.

Waarom koos Jos voor het PBLQ traineeship?

Op het moment dat je deze video bekijkt, ontvangt YouTube informatie over jou. Lees hier onze privacyverklaring.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ons traineeship.

Aanmelden