Stagiair: enthousiaste bedrijfsjournalist die met ons radio wil ontdekken

Gepubliceerd op

Vragen?

Laura Wijnants

Hoofd Marketing en Communicatie

06 53 72 21 06 06 53 72 21 06
Stuur mij een e-mail

PBLQ is een adviesbureau voor de publieke sector in hartje Den Haag. Als adviseur, interim-manager of opleider helpen wij de publieke sector omgaan met de veranderingen die de digitalisering van de samenleving met zich meebrengt. Thema´s als privacy, cybersecurity, big data, artificial intelligence zijn daarbij van belang. Maar ook hoe publieke organisaties innoveren en projecten realiseren. We zijn met ruim honderd mensen.

Vragen?

Laura Wijnants

Hoofd Marketing en Communicatie

06 53 72 21 06 06 53 72 21 06
Stuur mij een e-mail

Naast het werken als adviseur vinden wij het ook heel belangrijk om onze opgedane kennis met de overheid te delen. Dat doen we op allerlei manieren in bijeenkomsten, trainingen en met boeken. Om hier een innovatie aan toe te voegen, starten we met PBLQ Radio. Een podcast in de vorm van een radioprogramma waarbij we aansprekende personen uit de overheid uitnodigen, interviewen en ermee discussiëren.

Wij hebben nog niet eerder als bedrijf radio-interviewprogramma´s gemaakt, maar gaan vol enthousiasme aan de slag. Individuele medewerkers hebben wel ervaring en affiniteit. We zoeken journalistieke en redactionele gedrevenheid in de student die bij ons stage loopt. We verwachten enthousiasme en ondernemerschap in een vorm van bedrijfsjournalistiek. Je neemt het voortouw, helpt ons in deze zoektocht en al doende leren en verbeteren we!

Wat ga je doen:

Tijdens je stage ga je ons begeleiden in dit radio/podcast avontuur. Je denkt mee over de vorm en inhoud van het programma, legt contact met de gasten, bereidt de interviews voor en begeleidt ons in de technische invulling van de show, podcast en streaming.

Daarnaast werk je mee aan het vergaren, redigeren en plaatsen van content zoals interviews (in woord én video) met collega’s en klanten voor de website en socials.

Wat ga je leren:

PBLQ werkt binnen de publieke sector, maar is er geen onderdeel van. Hierdoor krijg je de unieke kans om de overheid op een andere manier te leren kennen. Daarnaast maak je mee hoe politiek en bestuur werken en kun je proeven hoe het is om als journalist in een adviesbureau te werken.

Wat we graag zien:

  • Je hebt affiniteit met radio, podcasts én publieke vraagstukken
  • Je bent een aanpakker, denkt in mogelijkheden en bent een teamspeler
  • Je gaat niet voor half werk en duikt bijvoorbeeld volop in de gekozen thema’s en achtergronden van gasten
  • Je hebt een vlotte pen
  • Je bent drie dagen in de week beschikbaar en in ieder geval op de vrijdagen

Ben jij geïnteresseerd? Stuur een mail met je motivatie en CV naar l.wijnants@pblq.nl (Laura Wijnants, Hoofd Marketing en Communicatie)

Let op: je kunt alleen bij ons stage lopen als je bent ingeschreven bij een hogeschool. Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding.