Rafaëlle van Engers - Lobbrecht

Opleidingsadviseur

Rafaëlle van Engers - Lobbrecht

Opleidingsadviseur

06 41 45 66 99 06 41 45 66 99
Stuur mij een e-mail

ICT projecten blijken vaak veranderprojecten die mens en organisatie raken. Hoe zorg je er voor dat je je bedrijfsdoelen realiseert, de mensen meekrijgt en het project beheersbaar houdt?

Als er een gemeenschappelijke taal - of een vertaler - gevonden wordt, en begrip voor elkaars perspectief, gaan de zaken zowel sneller als de juiste kant op.

In de afgelopen 20 jaar heb ik voortdurend met dit soort uitdagingen te maken gehad. Wat daarbij een groot verschil maakte, waren vaak communicatie en motivatie. ICT professionals en de rest van de organisatie lijken vaak een andere taal te spreken. Als er een gemeenschappelijke taal - of een vertaler - gevonden wordt, en begrip voor elkaars perspectief, gaan de zaken zowel sneller als de juiste kant op. Het andere element is de motivatie en het gedrag van de betrokkenen. Als je weet te ontdekken wat mensen motiveert en daarop inspeelt, zijn ze sneller te bewegen tot verandering.

Binnen het spanningsveld ICT - project - verandering - communicatie - motivatie heb ik onder meer digibeten en sceptici enthousiast gekregen voor automatisering, online samenwerking en de zakelijke voordelen van social media, zowel startende als ervaren ICT'ers zodanig leren communiceren dat ze commitment kregen van hun stakeholders, docenten meer begrip laten krijgen voor de online wereld van nu en een gemiste projectdeadline terug gemanaged naar een succes.

Dat deed ik voor het MKB, de private en de publieke sector. In uiteenlopende rollen van software implementatieconsultant en projectmanager tot management consultant, trainer, coach, business developer en interim-manager. 

De combinatie van advies met leren en ontwikkelen, die PBLQ als organisatie herbergt, ligt mij dan ook goed. Ik voel me thuis bij de diversiteit van het werk en de uitdagende klantvragen in een omgeving van ervaren, inspirerende collega's. Een paar kernwoorden van mijn werkwijze: analytisch, creatief, betrokken en enthousiasmerend.

Binnen PBLQ houd ik me bezig met het ontwikkelen van incompany trainingen, onze academie, diverse communicatietrainingen en verandermanagement trajecten die een raakvlak hebben met informatiemanagement.

Wilt u zelf verder komen met bovenstaande vraagstukken en benieuwd of en hoe PBLQ daarbij kan helpen? Mail of bel mij gerust.