Henk de Jong

Algemeen directeur

Henk de Jong

Algemeen directeur

070 376 36 36 070 376 36 36

De verdere digitalisering van de samenleving zal de komende tijd veel vergen van publieke organisaties. Er zijn grote kansen om publieke organisaties te verbeteren. Daarbij ontstaan veel vraagstukken. Professionals van PBLQ kunnen hierin een belangrijke rol als adviseur, opleider en tijdelijk manager vervullen. De lange staat van dienst van het bureau, de indrukwekkende expertise in combinatie met een team met ook veel jong talent, maakt dat we veel kunnen betekenen.

Ik heb zelf in verschillende functies ervaren hoe belangrijk het is om ‘trusted advisors’ te kunnen inzetten. Het is mooi dat ik nu leiding mag geven aan PBLQ en dat ik samen met teams opdrachtgevers kan helpen bij ingewikkelde vraagstukken en bij het realiseren van relevante ambities. 

De publieke sector is waar mijn hart ligt en ik kan daar nu weer vanuit een mooie positie veel voor betekenen

Mijn start met de publieke sector was de studie bestuurskunde in Leiden. Daarna heb ik verschillende leidinggevende en bestuurlijke functies vervuld. Ik heb 15 jaar als consultant gewerkt voor de rijksoverheid, steden en uitvoeringsorganisaties, was directeur bij de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam en werd vervolgens gemeentesecretaris in Amsterdam. Daarna functioneerde ik een aantal jaren als zelfstandig adviseur in New York en Nederland. Voor de overstap naar PBLQ was ik lid van de nationale korpsleiding bij de Politie. De publieke sector is waar mijn hart ligt en ik kan daar nu weer vanuit een mooie positie veel voor betekenen. Ik zal leiding geven aan het bureau en opdrachten doen voor publieke organisaties die het advies van PBLQ zoeken, een trainings- of opleidingsbehoefte hebben of die tijdelijke leiding nodig hebben.

Al sinds de vroege start van mijn loopbaan heb ik (gast)colleges gegeven en modules verzorgd bij verschillende (academische) opleidingen en ben ik betrokken geweest bij diverse onderzoeken. In 2017 ben ik gestart als buitenpromovendus aan Universiteit Leiden met een onderzoek naar organisaties die plotselinge veranderingen ervaren.