Carlijne van den Burg

Talentmanager

Carlijne van den Burg

Talentmanager

06 28 64 05 37 06 28 64 05 37
Stuur mij een e-mail

Als wielrenner ga ik zo nu en dan de uitdaging aan om een (iconische) berg te beklimmen. Voor mij is de uitdrukking die ik ooit tegenkwam, "Het mooiste uitzicht komt na de moeilijkste klim", heel erg waar. Gelukkig kan ik tijdens het klimmen inmiddels ook genieten van de uitzichten die ik onderweg voorbij zie komen. Het zijn soms moeizame en pijnlijke kilometers, maar als eenmaal die top bereikt is, geeft dit een enorme voldoening en trots.

Het mooie aan deze functie, vind ik dat ik hen mag begeleiden, coachen en motiveren om continu te reflecteren en te leren.

Samen op naar de top!

Het Traineeprogramma zou ik bijna vergelijken met zo´n moeilijke klim. Het is een tweejarig leer-en werk traject, waarbij ons doel is om onze jonge informatieprofessionals zoveel mogelijk te laten groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Met uitzicht op een prachtige baan binnen het publiek domein om daar de uitdagingen aan te gaan waar de huidige informatiesamenleving om vraagt.

Als Talentmanager ben ik verantwoordelijk voor een groep van ongeveer vijftien jonge informatieprofessionals. Dit gaat van werven, selecteren, begeleiden bij de opleiding tot het verwerven en matchen van (detacherings-)opdrachten in de publieke sector. Het mooie aan deze functie, vind ik dat ik hen mag begeleiden, coachen en motiveren om continu te reflecteren en te leren. Over zichzelf, de persoonlijke effectiviteit en over het vak informatiemanagement. Om uiteindelijk die top te bereiken… om als zogeheten Verbinder binnen de publieke sector het verschil te maken.

Achtergrond en ervaring

Naast mijn eerdere ervaring bij PBLQ deed ik ook ervaring op binnen de profit sector (Thomas Cook, EBPI en 216 Accountants) en in de non-profit sector (Het Expertise Centrum (nu PBLQ) en de ParnassiaGroep). Hier hield ik me voornamelijk bezig met (project- en event)management, leidinggeven en (online) marketing en communicatie. Ook in mijn vorige banen speelde het communicatie-vak een grote rol. Een mooi vakgebied waar ik me graag mee bezighoud. Communicatie zie ik als een dynamisch proces van zenden, ontvangen en ervaren. Ik geloof er sterk in om de mensen die het aangaat actief te betrekken bij de materie. Ik ben dan ook altijd op zoek naar werkvormen en manieren die de boodschap goed overbrengen. Als graphic facilitator geef ik, naast mijn huidige werk als Talentmanager, zo nu en dan workshops en denk ik graag mee over communicatievraagstukken.

Verbinding maken

In mijn werk haal ik veel plezier uit contact leggen en onderhouden met collega's, docenten, opdrachtgevers en andere relaties. Ik leg bovendien graag verbindingen met en tussen mensen. Als manager zorg ik graag voor diezelfde verbinding, hecht ik veel belang aan een goede teamgeest, ben ik graag duidelijk, eerlijk en consequent.

Bij PBLQ krijg ik de mogelijkheid om deze aspecten in te zetten, ik haal daardoor ontzettend veel plezier en voldoening uit mijn werk. Bijna evenveel voldoening als het bereiken van die ene bergtop!

En, wil jij ook met mij verbinden? Neem gerust contact met me op, wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen!