Leergang Regio Amsterdam

Versterk je persoonlijke leiderschap

Vragen?

Cock Brink

Opleidingsadviseur

06 10 90 24 62 06 10 90 24 62
Stuur mij een e-mail

De Leergang Regio Amsterdam heeft een duaal leersysteem waarin gemeenschappelijke en individuele thema’s gecombineerd zijn. Naast inhoudelijke modules doorloop je een stevig (zelf)reflectie-programma om je persoonlijke leiderschapskwaliteiten te versterken. Naast persoonlijke reflectie bieden we ruime gelegenheid voor groepsopdrachten, collegiale uitwisseling en dialogen met eindverantwoordelijken uit de praktijk en wetenschappers. Specifieke aspecten van het leiderschap in (semi-) overheidsorganisaties staan centraal. Je leert door oefenen, kennis ontvangen en overnemen van elkaar, gedachtegoed uitwisselen, regionale projecten bespreken en behandelen, complexe vraagstukken uit de regio met elkaar analyseren en samen onderzoek doen. In de leergang wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving.

Vragen?

Cock Brink

Opleidingsadviseur

06 10 90 24 62 06 10 90 24 62
Stuur mij een e-mail

De Leergang Regio Amsterdam (LRA) is een leiderschapsleergang met de looptijd van een jaar en bestaat uit 10 seminars, intervisiebijeenkomsten en een praktijkopdracht.

De regio Amsterdam is een regio waar maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen in tempo, dynamiek en complexiteit ongeëvenaard zijn. Om die uitdagingen  tegemoet te treden zijn naast stevig persoonlijk leiderschap, specifieke regionale en thematische kennis en managementvaardigheden van groot belang.  Die bepalen mede hoe succesvol je bent binnen de complexe politiek-bestuurlijke werkcontext van de regio Amsterdam.

De Leergang Regio Amsterdam (LRA) biedt een uniek leiderschapsprogramma om al deze aspecten bij elkaar te brengen en te versterken. De leider in de rol van inspirerende veranderaar staat centraal. We werken aan een solide basis van kennis, leiderschapsontwikkeling en vaardigheden die nodig zijn voor leiders in een constant veranderende omgeving. En dat zijn niet alleen lijnmanagers, maar ook senior adviseurs, programmamanagers en projectmanagers.

Een belangrijk inzicht dat ik heb opgedaan: ik mag er zijn zoals ik ben. En met mijn kwaliteiten bereik ik veel meer met minder moeite.

"Mijn eigen kracht en potentieel als leidinggevende beter leren kennen en gebruiken", dat was de ambitie van Nicole Bosman tijdens de Leergang Regio Amsterdam. Zij is Manager Leren van de gemeente Almere en geeft leiding aan 45 beleidsadviseurs in het onderwijsveld.

Bosman: "Ik ben verbaasd over de impact van de leergang. Een belangrijk inzicht dat ik heb opgedaan: ik mag er zijn zoals ik ben. En met mijn kwaliteiten bereik ik veel meer met minder moeite. Ik heb meer rust en kan nu veel beter 'spelen' met mijn kwaliteiten." Centraal tijdens de leergang staan naast leiderschapsontwikkeling ook inhoudelijke thema's op strategisch niveau zoals verandermanagement, informatiemanagement en scenarioplanning.

Verbondenheid

Deelnemers komen uit verschillende overheidsorganisaties uit de regio Amsterdam. "Er was sprake van een enorme verbondenheid met de groep. De start was al indrukwekkend en intensief. Drie dagen op een clipper op het IJsselmeer met elkaar aan de slag. Nu nog komen we met de groep minstens twee keer per jaar bij elkaar, bijna onopgemerkt bouw ik aan een goed regionaal netwerk."