Feilloos adviseren als business partner

Als Verbinder de verhalen van mensen aan elkaar knopen

Gepubliceerd op

Vragen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze opleidingen.

Aanmelden

Ernst Pieter Bakker werkt als Opdrachtgever Digitale dienstverlening bij het Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Hiervoor was hij Sr. adviseur P&O. Vanuit die laatste rol was hij nauw betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de adviesvaardighedentraining, Feilloos adviseren als business partner, die PBLQ voor het Waterschap verzorgt. Vanuit zijn nieuwe rol, opdrachtgever Digitalisering volgt hij de Verbindersopleiding Informatiemanagement. Monique van der Burg vroeg hem naar zijn ervaringen. 

Vragen?

Ernst Pieter nam zelf ook deel aan de training 'Feilloos adviseren als business partner' die hij samen met PBLQ ontwikkelde. Het doel van de training was de deelnemers de vaardigheden en tools bij te brengen om meer als partner in de bedrijfsvoering te fungeren. Dit betekende onder andere dat het team P&O behoefte had aan een training adviesvaardigheden. 

Ernst Pieter Bakker

De afgelopen maanden hebben we een adviesvaardighedentraject voor jullie P&O afdeling uitgevoerd. Hoe kijk je hier op terug?

Er zat een goede opbouw in het programma, waarbij werd gestart met een kick off. Daarna hebben we een dagdeel met een acteur geoefend. Volgende week gaan we een integral skills oefening doen en we sluiten af met hoe we e.e.a in de praktijk gaan borgen. In januari hebben we het dagdeel met de acteur gehad, dat is uitstekend bevallen. Het was niet alleen amusant maar ook erg leerzaam. Ook helpt het dat je na afloop je eigen video toegestuurd krijgt zodat je het gesprek wat je hebt geoefend nog eens terug kunt kijken.

Jullie zijn ook druk bezig met informatiemanagement. Wat betekent dat voor jullie als organisatie?

Er zijn twee belangrijke drivers die maken dat er intern veel aandacht is voor informatiemanagement en digitalisering; de Omgevingswet en het Digitaal Overheidsloket. Het belang van deze onderwerpen wordt zeer zeker gezien maar de urgentie moet nog komen. Door verschillende kleine successen werken we toe naar grote successen op deze onderwerpen. Twee jaar geleden is er gestart met het digikompas. Dit heeft zijn uitwerking gevonden in de roadmap digitale dienstverlening. Er wordt regelmatig bij de waterschappen gekeken wat de stand van zaken is en het is wel duidelijk dat we het echt met elkaar moeten doen. De plannen en middelen hiervoor moeten snel volgen. Als je kijkt naar de stip op de horizon, waar het naar toe moet, dan is digitalisering daar een belangrijk onderdeel van en merk je echt dat de zaak in een stroomversnelling komt.

Je volgt, vanuit je nieuwe rol als Opdrachtgever digitalisering op dit moment ook de Verbindersopleiding. Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?

Ik heb geen achtergrond in ICT of IM dus het leek me wel zinvol om daar iets meer kennis over op te doen zodat ik de verhalen die ik hier over hoor beter kan plaatsen. Wat me aansprak in de opleidingstekst is het woord Verbinden. Zo zie ik mijn rol namelijk ook echt, als verbinder de verhalen van mensen aan elkaar knopen. De opleiding inspireert me en ik ben het onderwerp nog interessanter gaan vinden. De opleiding helpt om het grotere geheel te zien en zaken beter te plaatsen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze opleidingen.

Aanmelden