Adviseren met een andere blik

Vragen?

De leergang ‘Adviseren met een andere blik’ biedt je de kans om jezelf verder te ontwikkelen, om (nieuwe) collega’s te ontmoeten en om een reis naar de toekomst te ondernemen. Je krijgt volop de ruimte om je persoonlijke drijfveren te ontdekken en deze in te zetten in de praktijk.

De leergang bestaat uit een combinatie van plenaire sessies, intervisie, coaching, mentoring, groeps- en individuele opdrachten.

Vragen?

De rol van de overheid verandert. De overheid heeft niet voor alle vragen en problemen een pasklare oplossing in huis. Daar komt bij dat de inwoners, bedrijven en instellingen van vandaag niet vragen om een standaardoplossing, maar om maatwerk. De steeds veranderende omgeving en de complexiteit die dit met zich meebrengt, vraagt om een bredere blik en een andere rol van een adviseur. Hoe houd je je staande in al deze dynamiek? Hoe maak je optimaal gebruik van de eigen kracht van bewoners en leg je de juiste verbindingen? En hoe vind je een goede balans tussen loslaten en regie houden?

Anouk van de Werd  -  Over "Adviseren met een andere blik"

Mooie en evenwichtige mix waarbij persoonlijke en werkgerelateerde doelen in samenhang behandeld worden

Adviseren met een andere blik

Dat vraagt een fundamenteel andere manier van kijken, denken en handelen. Daarom heeft PBLQ samen met een gemeente uit de Noordvleugel van de Randstad een intensief opleidingsprogramma ontworpen en uitgevoerd om deze nieuwe werkwijze in te slijpen en zo zowel de ambitie van de gemeente als die van de deelnemers te verwezenlijken.

De leergang biedt de deelnemers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen, om (nieuwe) collega’s te ontmoeten en om een reis naar de toekomst te ondernemen. Ze krijgen volop de ruimte om hun persoonlijke drijfveren te ontdekken en deze in te zetten in de praktijk.

De leergang bestaat uit een combinatie van plenaire sessies, intervisie, coaching, mentoring, groeps- en individuele opdrachten.

Er zijn nu drie uitvoeringen naar volle tevredenheid uitgevoerd.

Gerry de Koning  -  Over "Adviseren met een andere blik"

De ervaring met de leergang Adviseren met een andere blik is ronduit verfrissend & helder. Het geeft inzicht in jezelf, anderen, de gemeente zelf, de omgeving en hoe daar effectief te adviseren. Daarnaast hebben de coaches, mentoren en niet te vergeten de opleiders zelf een zeer goede inbreng in het geheel.