Categorie

  • Beleids- en bestuurskunde

Duur

  • 15 maanden

Prijs

  • € 16.750,-

Vragen over deze opleiding of wilt u deze opleiding incompany?

Cock Brink

Opleidingsadviseur

06 10 90 24 62 06 10 90 24 62
Stuur mij een e-mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze opleidingen.

Aanmelden

Metropool 16

Voor talenten die willen groeien en stedelijke vraagstukken effectief willen aanpakken

Metropool neemt je mee in grootstedelijke beleidskundekennis en -vaardigheden en biedt je een unieke combinatie van werken aan je professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Je wordt aan het denken gezet door nieuwe inzichten en je gaat in discussie over vragen binnen je eigen praktijk. In aansluiting op de theorie leer je hoe je verschillende vaardigheden inzet om met de veranderende situaties in je werkomgeving om te gaan. De inspirerende interactie met collega’s van de andere grote steden en de persoonlijke benadering maken de opleiding afwisselend en verrassend! Voor een optimaal lesprogramma en begeleiding is het opleidingsteam afkomstig uit twee organisaties: NSOB en PBLQ.

Categorie

  • Beleids- en bestuurskunde

Duur

  • 15 maanden

Prijs

  • € 16.750,-

Vragen over deze opleiding of wilt u deze opleiding incompany?

Cock Brink

Opleidingsadviseur

06 10 90 24 62 06 10 90 24 62
Stuur mij een e-mail

Waarom deze opleiding?

De opleiding biedt je handvatten om je verder te ontwikkelen tot een professional die een strategische spilfunctie vervult en is in die zin – naast persoonlijke verrijking – een belangrijke stap in je carrière.

Voor wie?

Je werkt al enige jaren als professional: (beleids)adviseur, (programma)manager of projectleider en je hebt de ambitie om een spilfunctie te vervullen waarin je grootstedelijke vraagstukken effectief aanpakt.

Erik Jan Kleingeld, Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling, Bouw- en Woningtoezicht  -  Alumnus

Metropool heeft mijn blik op onderdelen van het werk totaal veranderd. Opeens begrijp je veel beter waarom sommige processen lopen zoals ze gaan. Ik heb hierdoor kaders gekregen om vraagstukken op een andere manier aan te pakken. Ik werd niet gedwongen te veranderen in “de ideale ambtenaar”, maar ik krijg inzichten die het mij mogelijk maken om effectiever te werk te gaan en beter tot mijn recht te komen.

Abdullah Pehlivan, Ministerie van Justitie en Veiligheid  -  Alumnus

Metropool is voor mij in een paar woorden: inspirerend, wetenschappelijk met een praktische inslag, versterken van mijn doevermogen. Ik sta sterker in mijn schoenen, kan beter functioneren in verschillende samenwerkingsverbanden en kan, om een concreter voorbeeld te geven, betere presentaties verzorgen! Ik ben dan ook blij dat ik kon deelnemen aan Metropool.

Avril Schreurs, Gemeente Rotterdam  -  Alumna

De Metropoolopleiding daagt je uit om breder te kijken naar de stad en zet je aan het denken. Ik heb ontzettend veel geleerd van de inspirerende docenten, maar zeker ook van de interactie met de andere G4-deelnemers. Je gaat echt een spade dieper. Daarnaast krijg je de kans om kritisch naar jezelf te kijken en bepaalde competenties verder te ontwikkelen. En niet onbelangrijk: het is gewoon onwijs leuk!

Erik Jan Bosch, Gemeente Den Haag, Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn  -  Alumnus

Deelnemen aan de Metropool-opleiding zie ik als een cadeau. Je weet van te voren niet goed wat je bij de verschillende onderdelen kan verwachten, maar iedere keer als het papier eraf gaat ben ik blij verrast. In mijn directe omgeving hoor ik dat ik altijd vol inspiratie thuis kom van de Metropooldagen.

Bekijk hier wat anderen zeggen over de Metropool-opleiding

Inhoud programma

Metropool duurt 15 maanden en bestaat uit vier fasen.

  • Fase 1 - Kennis en Inzicht (december 2018 – juni 2019) -Deze fase bestaat uit vier modules waarin je je kennis en inzichten in de specifieke context van stad en regio verbreedt. Elke module is opgebouwd uit een cognitief deel en een vaardigheidsdeel. De cognitieve onderdelen kenmerken zich door aandacht voor zowel concepten en theorieën als voor praktisch georiënteerde kennis en inzichten. De vaardigheidsdelen ondersteunen de deelnemers bij de ontwikkeling en versterking van benodigde vaardigheden. 
  • Fase 2 - Stage (september 2019 – december 2019) - In de tweede fase loop je vier weken stage bij een  onbekende (inter)nationale organisatie. Je formuleert voor de stage je eigen doelstellingen en leerthema’s waaraan je wil werken. Zo verbreed je je kennis van, en inzicht in de diversiteit aan organisatievormen en processen binnen de gemeentelijke overheid. En verstevig je je professionaliteit. De stage rond je af met een stageverslag.
  • Fase 3 - Reflectie (januari 2020 – april 2020) - In de reflectiefase reflecteer je de inzichten die je hebt opgedaan. Deze fase bestaat uit twee reflectieve modulen waarin de verschillende onderwerpen uit fase 1 worden gekoppeld aan de praktijk. Daarnaast zijn er nog twee vaardigheidsmodulen waarvan deelnemers in overleg met PBLQ, in aansluiting op hun leerthema’s, de inhoud bepalen.
  • Fase 4 - Afronding (mei 2020 – juni 2020) - Tijdens de opleiding hou je een Persoonlijk Handboek Professionaliteit bij, waarin je je leerervaringen vastlegt. Dit handboek en het stageverslag zijn het uitgangspunt voor het eindgesprek. Metropool wordt gezamenlijk afgesloten met de uitreiking van certificaten als bewijs van het feit dat de opleiding met een voldoende resultaat is afgerond.

Voorafgaand aan de modules vindt er een intakegesprek plaats en een startbijeenkomst.

Alumna Norine Terpstra  -  Gemeente Utrecht

Het was echt heel intensief en je wordt stevig geconfronteerd met jezelf; ‘ontsnappen’ is er niet bij. Maar dat maakt Metropool ook juist uniek en waardevol.

Alumna Annemieke Wierstra  -  Gemeente Den Haag

De inhoudelijke verdieping tijdens de cognitieve blokken, de bijbehorende opdrachten die we soms alleen, maar vaak in groepsverband maakten, de daaropvolgende presentaties en discussies, de leerervaringen tijdens de vaardigheidsblokken, de feedback op je handelen en je overkomen, soms positief, soms niet.

Nils Nijdam  -  Gemeente Den Haag

De inspirerende interactie binnen de groep met collega’s van de andere grote steden en de persoonlijke benadering vanuit de NSOB en PBLQ maken deze opleiding tot een aanrader!

Voor een optimaal lesprogramma en begeleiding is het opleidingsteam afkomstig uit twee organisaties: NSOB en PBLQ. De NSOB draagt daaraan bij als hoogwaardig, postacademisch opleidingsinstituut, waar diverse top hoogleraren hun kennis voor deelnemers vertalen naar de praktijk. De trainers van PBLQ zijn zeer ervaren en hooggekwalificeerd. PBLQ heeft jarenlange ervaring in het geven van advies en trainingen op het gebied van beleid en bestuur, persoonlijke vaardigheden en informatiemanagement.

Werkvormen

Intake, voortgangs- en eindgesprekken, colleges, groepsgewijze en individuele praktijkopdrachten, intervisie, feedbacksessies, div. instrumenten om zelfinzicht en professionele vaardigheden te vergroten.

Kwaliteit centraal bij onze opleidingen

Wij zijn CEDEO gecertificeerd; meer dan 80% van onze deelnemers is tevreden tot zeer tevreden over onze opleidingen. Ook zijn wij ISO gecertificeerd en beschikken wij over het NRTO keurmerk, waarmee uw privacy is geborgd. Lees meer over onze certificering

logo's

Kwaliteit centraal bij onze opleidingen

Wij zijn CEDEO gecertificeerd; meer dan 80% van onze deelnemers is tevreden tot zeer tevreden over onze opleidingen. Ook zijn wij ISO gecertificeerd en beschikken wij over het NRTO keurmerk, waarmee uw privacy is geborgd. Lees meer over onze certificering

logo's

Deze opleiding doen wij alleen als maatwerk.

Heeft u interesse in een aanbod op maat voor uw organisatie, laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze opleidingen.

Aanmelden