Richard van Schaik

Jonge Informatieprofessional

Richard van Schaik

Jonge Informatieprofessional

06 28 33 12 77
Stuur mij een e-mail

In november 2015 ben ik begonnen als trainee informatiemanagement bij PBLQ. Ik vind het interessant om te zien hoe de overheid ICT inzet voor bedrijfsvoering en dienstverlening, en hoe zij omgaat met ICT-ontwikkelingen in de maatschappij. Met mijn kennis en ervaring lever ik graag een bijdrage aan de digitale publieke toekomst.

Vanuit mijn verschillende rollen heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een brug te slaan tussen de business en de techniek. Een programmeur kan iets prachtigs bouwen maar als de organisatie er (nog) niet klaar voor is, heeft het geen effect.

Bij PBLQ komen mijn verschillende interesses samen. Voordat ik een meer politiek/bestuurlijke studie ging volgen, heb ik een propedeuse in technische informatica behaald. Ik ben daarom goed op de hoogte van de mogelijkheden, beperkingen, en risico’s van ICT. Daarnaast heb ik een sterke interesse in de politiek. Na mijn studie Europese Studies heb ik bijvoorbeeld enige tijd gewerkt voor een organisatie die verschillende websites met Nederlands en Europees politiek nieuws verzorgde. 

Kwaliteit én acceptatie 

Vanuit mijn verschillende rollen heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een brug te slaan tussen de business en de techniek. Een programmeur kan iets prachtigs bouwen maar als de organisatie er (nog) niet klaar voor is, heeft het geen effect. Anderzijds is het belangrijk dat de organisatie de nieuwe technologische mogelijkheden ziet en benut, maar ook realistische wensen formuleert. Ik heb zelf aan beide kanten van het spectrum gewerkt en kan het organisatie- en ICT-perspectief goed met elkaar verbinden. 

Opdrachten 

Momenteel werk ik bij de Gemeente Amsterdam aan het vernieuwen van de informatievoorziening bij de Belastingen. Eerder heb ik bij het Ministerie van Economische Zaken op de afdeling Bedrijfsvoering gewerkt aan het verbeteren van de ICT- en facilitaire voorzieningen.