Marnix Janssen

Jonge Informatieprofessional

Marnix Janssen

Jonge Informatieprofessional

06 31 93 81 06
Stuur mij een e-mail

Ik ben gespecialiseerd in politiek-bestuurlijke vraagstukken en strategische communicatie. Als voormalig gemeenteraadslid in Maastricht weet ik hoe de politieke hazen lopen. Inhoud maak ik snel eigen met een sterke positionering en heldere kernboodschappen.

Ik weet mede door mijn internationale opleidingen eenvoudig verbanden te leggen tussen vele disciplines zowel lokaal en internationaal, en daardoor kan ik complexe vraagstukken snel te doorgronden.

Met deze politiek bestuurlijke achtergrond heb ik mij de laatste jaren ingezet als strategisch communicatie adviseur. Op de public affairs afdeling van Ketchum heb ik in diverse internationale teams campagnes uitgevoerd. En via mijneigen onderneming Alexander Public Affairs adviseerde ik o.a. over politieke vraagstukken omtrent decentralisaties in het sociale domein. Op gemeentelijk en regionaal niveau heb ik dat doorgezet bij het strategisch communicatieadviesbureau Dietz. 

Ik weet mede door mijn internationale opleidingen eenvoudig verbanden te leggen tussen vele disciplines zowel lokaal en internationaal, en daardoor kan ik complexe vraagstukken snel te doorgronden. De voorliggende uitdagingen lagen meestal op het grensvlak van duurzame ontwikkeling en internationale betrekkingen. Aan uitdagingen op dat gebied hoop ik ook bij PBLQ invulling aan te geven.

Naast mijn werk volg ik de post master Public Information Management aan de Erasmus Universiteit en PBLQ. Een uitdagende opleiding waarvan ik veel nieuwe inzichten mee naar werk neemt. Voor PBLQ heb ik o.a. een opdracht bij Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) afgerond waar ik werkte aan de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein.