Femke Kok

Jonge Informatieprofessional

Femke Kok

Jonge Informatieprofessional

Stuur mij een e-mail

Geboeid door governance vraagstukken die opspelen bij publieke innovaties ben ik in 2016 gestart in het informatiemanagementprogramma van PBLQ. Via PBLQ volg ik de (post) Master of Public Information Management en werk ik graag aan innovatie vraagstukken binnen de publieke sector.

Ruimtelijke ontwikkelingen & Informatiemanagement 

Hiervoor was ik drie jaar werkzaam als adviseur in ruimtelijk-economische vraagstukken. De inbedding van technologie in de openbare ruimte en het datamanagement dat hieruit voort vloeit speelden daarbij een steeds belangrijkere rol.  

Welk maatschappelijk probleem ben je nu echt aan het oplossen; en wat is de toegevoegde waarde van IT daarin?

Opdrachtgevers  

In het verlengde hiervan heb ik meegewerkt aan o.a. het bouwen van een datahub binnen de zuivelsector en (opschalings)vraagstukken in smart city programma’s. In variërende rollen als junior/medior strategisch beleidsadviseur of -projectleider. 

Welk maatschappelijk probleem ben je nu echt aan het oplossen? 

Mijn interesse gaat vooral uit naar vraagstukken waarin de inbedding en mogelijke consequenties van nieuwe technologieën in beeld gebracht worden. Welk maatschappelijk probleem ben je nu echt aan het oplossen; en wat is de toegevoegde waarde van IT daarin? En hoe bouw je aan draagvlak bij het doorvoeren van veranderingen? 

Nevenactiviteiten 

In mijn vrije tijd sta ik op de tennisbaan, loop ik hard, en ren ik (als voormalig-voetballer) fanatiek rond in het bedrijfshockeyteam van PBLQ!