Is uw gemeente klaar voor de informatiesamenleving?

Vragen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze activiteiten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

PBLQ pleit voor een centrale, strategische visie op informatiemanagement in de nieuwe collegeprogramma’s. Het wordt steeds belangrijker dat gemeenten een visie hebben op de verbinding tussen technologische ontwikkelingen en publieke informatievragen. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is immers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en ook niet uit het dagelijks werk van de gemeente. Voor het uitvoeren, evalueren en opstellen van overheidsbeleid is de beschikbaarheid van informatie cruciaal.

In onze informatiesamenleving verwachten burgers goede digitale dienstverlening van de overheid, net zoals ze die ontvangen bij verschillende bedrijven, zoals webshops, energieleveranciers en musea. Veel gemeenten zetten daarom in op een verdere versteviging van hun digitale dienstverlening en datagedreven beleid. De adviseurs, onderzoekers en interim-managers van PBLQ kunnen een gids voor u zijn in de lanen, straten en stegen van de soms onoverzichtelijke digitale overheid. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 en in de periode daarna, publiceren we tweewekelijks een blog.

In deze blogs delen we onze kennis en ervaring met informatievraagstukken bij gemeenten. Bijvoorbeeld: 'wat zijn eigenlijk smart cities' en 'hoe kan je dan op een nuttige wijze technologische innovaties inzetten'? We zullen ook een realistisch beeld schetsen van de mogelijkheden én beperkingen van samenwerkingsverbanden tussen gemeentes op het gebied van ICT. Daarnaast horen we vaak dat ‘de AVG’ belangrijke consequenties zal hebben voor de (informatie)positie van de burger en daarmee ook voor de manier waarop de gemeente de eigen informatie beheert en beveiligt. Maar wat is eigenlijk de AVG en hoe zien die gevolgen er nu uit?      

De blogs op deze pagina gaan over actuele gemeentelijke informatievraagstukken, die u uiteraard direct kunt toevoegen aan uw eigen digitale agenda. Zo bent u goed voorbereid op 21 maart en natuurlijk op de periode daarna. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze activiteiten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden