Wouter Aukes

HR Business Partner / Chief Happiness Officer

Wouter Aukes

HR Business Partner / Chief Happiness Officer

06 31 69 18 07 06 31 69 18 07
Stuur mij een e-mail

Hoe profileert ons adviesbureau zich richting haar opdrachtgevers in het speelveld van stevige concurrentie? Door onze adviseurs! Met onafhankelijke adviezen over digitaliseringsvraagstukken, met passie voor de publieke sector én door op te treden als echte sparringpartner. Ik werk met groot enthousiasme aan het binden en boeien van onze groep geweldige en goede adviseurs!

Ik heb zelf ervaren wat het betekent om als ‘trusted advisor’ met je opdrachtgevers om te gaan. Door mijn overstap naar PBLQ ben ik in de omstandigheid om zelf een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van de huidige groep adviseurs, maar ook aan het werven, selecteren, begeleiden van nieuwe collega’s.

De kwaliteit van ons bureau wordt bepaald door de kwaliteit van onze medewerkers.

Achtergrond

Na mijn studie Technische Bedrijfswetenschappen in Groningen ben ik mijn carrière gestart als consultant bij Capgemini. Hier heb ik in veel verschillende rollen meegewerkt in projecten bij verschillende opdrachtgevers, variërend van systeemontwikkeling tot een interne reorganisatie. Ik ondervond dat het product dat mij altijd blijft boeien ‘de mens’ is. Leggen van nieuwe contacten, relaties ontwikkelen, met een persoonlijke benadering, optreden als sparringpartner en dergelijke. Vanuit die interesse en met de wens om met mensen te werken specifiek in de werksetting, heb ik de overstap gemaakt naar Mercuri Urval, een internationaal HR Adviesbureau. Als consultant heb ik een stevige bijdrage geleverd aan goede resultaten van een grote groep klanten door ze te helpen met het maken van één van de moeilijkste beslissingen die er zijn: beslissingen over mensen. Dit deed ik middels werven & selecteren van en adviseren over (potentiele) werknemers, vaak na een zeer grondig assessment dat ik met ze had.
 

Naast mijn werk besteed ik veel tijd aan mijn nog jonge gezin en krijg ik energie van het ondernemen van activiteiten met vrienden en familie; lange fiets-, schaats- en wandeltochten, yoga retraites én Europa doorkruizen met onze VW-camperbusje! Veel sporten kan ik een beetje, maar wat ik het leukst vind is om ze samen met anderen te beoefenen.