Thomas Dolman

Adviseur

Thomas Dolman

Adviseur

06 13 91 16 79 06 13 91 16 79
Stuur mij een e-mail

De menselijke maat waarborgen bij datagedreven initiatieven; dat is wat mij drijft. Menig probleem behoeft zowel een menselijke als datagedreven onderbouwing. Ik kan door mijn achtergrond als cognitief neurobioloog mijn kennis van mensen en data inzetten voor maatschappelijke verbetering.

Data gedreven beleidsontwikkeling

“Data is het nieuwe goud” kunnen we in vrijwel ieder blad lezen, maar wat betekent dit voor de publieke sector? Is het in alle gevallen nodig om klantprofielen, fraudedetectiemodellen of chatbots te ontwikkelen? Het ene AI model is inzichtelijker dan het andere en sommige machine learning modellen voorspellen uitkomsten goed, terwijl andere weinig toevoegen aan het gebruik van traditionele algoritmen.

Het is dus essentieel om dit per casus grondig te beschouwen en daarin de maatschappelijke en morele impact mee te wegen. Data gedreven keuzes moeten passen in hun context en op maat ontwikkeld zijn. Ik denk graag met u mee om te verkennen of data gedreven beleidsontwikkeling met menselijke maat geschikt is voor u. Dankzij mijn eerdere ervaring met algoritmes kan ik de materie doorgronden. Ik vind het een mooie uitdaging om deze factoren met elkaar af te wegen en te bepalen hoe data het best kan worden ingezet bij beleidsontwikkeling.

De menselijke maat bij data gedreven inzichten voegen, dat is mijn doel.

Een sociale data expert

Ik ben opgeleid als cognitief neurobioloog aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Berkeley California. Tijdens deze opleiding heb ik heb onderzoek gedaan naar multisensorische informatie integratie in neuronale netwerken, sociale stereotype percepties bij mensen en gedrag gedreven beleidsbeïnvloeding. Hierna ben ik begonnen als Consultant Data Science bij Capgemini Consulting waar ik een korte periode voor bedrijven algoritmes ontwikkelde en datakwaliteit beoordeelde. In deze periode ontdekte ik mijn passie voor de publieke sector. Daarom ben ik overgestapt naar Regioplan waar ik onder andere interne innovatie leidde (bv. webscraping en dashboard rapportages), meewerkte aan de herijking van het gemeentefonds en onderzoek deed naar stille reserve in het primair onderwijs. Bij Regioplan heb ik nieuwe methodieken ontwikkeld zoals webscraping, tekst analyse, deelnemer registratie systemen en dashboards. Sinds april 2020 werk ik als adviseur bij PBLQ met een focus op data en digitalisering. Ik ben realistisch over de mogelijkheden van AI, enthousiast over het werk vanpublieke sector en een echte teamspeler.